Орбан закликав до мирного врегулювання напруги на кордоні України

Орбан закликав до мирного врегулювання напруги на кордоні України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав до мирного врегулювання зростаючої напруженості у Європі, викликаної перебуванням російського військового контингенту біля кордонів з Україною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Орбан, рішучий супротивник будь-яких видів імміграції, сказав, що на користь Угорщини буде «уникнути війни», яка, за його словами, призведе до хвилі українських біженців та підриву економіки.

Закликаючи до вирішення напруженості шляхом діалогу, Орбан заявив, що виступає проти планів Європейського союзу щодо використання санкцій проти Росії, яка розмістила понад 140 тисяч військовослужбовців уздовж кордонів України, у якості стримуючого фактору.

«Про санкції, каральну політику, лекції або будь-який інший вид зарозумілості з боку великих держав не може бути й мови», — сказав Орбан.

Читайте також: Угорщина не погодиться розміщувати у себе додаткові війська НАТО

Як зазначає видання, Орбан, який очолює Угорщину з 2010 року, прагне тісних стосунків із президентом Росії Володимиром Путіним. На зустрічі з Путіним у Кремлі минулого тижня Орбан лобіював збільшення постачання газу з Росії та привітав розширення співпраці його країни з Москвою у сферах енергетики, торгівлі та безпеки.

З моменту анексії Росією українського Криму у 2014 році Угорщина під керівництвом Орбана послідовно виступала проти запровадження санкцій ЄС проти Москви, хоча, зрештою, завжди голосувала за них.

Читайте також: Україна працюватиме з Угорщиною над розблокуванням членства у КіберНАТО - Кулеба

Угорщина також заблокувала міністерські зустрічі між Україною та НАТО через закон про українську мову, який, як стверджує Будапешт, порушує права угорської етнічної меншини на заході України.

Проте в суботу Орбан заявив, що Україна є важливою буферною зоною між Угорщиною та Росією, і тому її «незалежність та життєздатність становлять прямий інтерес Угорщини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-