Україна має вимагати від Заходу жорсткішої реакції та санкцій проти РФ - експертка

Україна має вимагати від Заходу жорсткішої реакції та санкцій проти РФ - експертка

Укрінформ
Україні слід штовхати західних союзників до більш жорсткої реакції на дії Росії й запровадження жорсткіших санкцій проти країни-агресора.

Таку думку висловила політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Марія Золкіна під час круглого столу в Укрінформі, присвяченого обговоренню визнання РФ маріонеткових утворень «Л/ДНР».

“Україні зараз треба не боятися ставити наших союзників в некомфортне становище, штовхаючи їх до більш жорсткої реакції. Я боюся, що будь-яка ескалація на Донбасі не буде сприйматися більшістю наших союзників як та агресія, якої всі так боялися і про яку попереджали. Тобто, для них це є ескалація на Донбасі, але ще не повномасштабне вторгнення в Україну”, - зазначила Золкіна.

Читайте також: Близько 43% українців готові долучитися до відсічі у разі вторгнення РФ

На її переконання, Україна має в жодному разі не допустити такого трактування на міжнародній арені дій країни-агресора й вимагати щодо неї більш жорстких санкцій.

“Наше завдання зараз по-гарячому вимагати на всіх міжнародних майданчиках, щоб такого трактування не було. Бо Росія зараз створила всі умови для відкритої діяльності регулярних військ і наступальної операції на нові території Донбасу. І якщо жорстких санкцій не буде зараз, то ймовірність вторгнення на іншу територію Донбасу лише зросте”, - вважає експерт.

Вона розкритикувала перший пакет санкцій проти РФ з боку США, вважаючи їх такими, що не відповідають рівню вчинених країною-агресором дій.

“Запроваджений американською адміністрацією перший пакет санкцій абсолютно не відповідає вчиненим Росією діям і не має нічого спільного з тим убивчим пакетом санкцій, як то перекриття свіфту (міжнародна платіжна система — ред.), Північного потоку-2, економічних, фінансових потоків чи запровадження персональних санкцій проти всіх членів Радбезу, які відверто і під запис засвідчили свою підтримку зовнішньої агресії Росії”, - наголосила Золкіна.

Читайте також: 65% українців вважають, що війну на сході України почала Росія

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

У відповідь на ці дії низка країн вже запровадила додаткові санкції проти РФ.

Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-