Україна залишає за собою право на самооборону - Зеленський

Україна залишає за собою право на самооборону - Зеленський

Укрінформ
Україна відповідно статуту Організації Об'єднаних Націй  залишає за собою право на самооборону.

Про це у відеозверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Наші кордони надійно захищені. Створено систему територіальної оборони. Наші партнери нас підтримують. Відповідно до статті 51 статуту ООН Україна залишає за собою право на індивідуальну та колективну самооборону. Ми добре розрізняємо провокації та наступи військ агресора. За нами правда, і правду ми ніколи не будемо приховувати від вас. Як тільки ми побачимо зміну ситуації, як тільки ми побачимо зростання ризиків, ви будете про все це знати”, - сказав Зеленський.

При цьому Президент зазначив, що зараз немає жодних причин для хаотичних дій. "Зробимо все, щоб так і було надалі", - наголосив глава держави.

Читайте також: Кордони України залишаться незмінними - Зеленський

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін під час 55-хвилинного виступу в ефірі російських телеканалів заявив про визнання незалежності так званих «ДНР» та «ЛНР» та підписав відповідні укази.

У МЗС України заявили, що Москва нестиме повну відповідальність за руйнування Мінських домовленостей і процесу мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України у разі визнання цих незаконних утворень.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-