Деескалація навколо України: Кулеба назвав найоптимальніший формат перемовин

Деескалація навколо України: Кулеба назвав найоптимальніший формат перемовин

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає саміт пʼятьох постійних членів Ради Безпеки ООН плюс Україна, Німеччина та Туреччина найбільш оптимальним форматом для ведення дискусії про деескалацію та формування нових гарантій безпеки.

Як передає Укрінформ, про це він заявив на брифінгу за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі, повідомляє пресслужба МЗС.

“Щодо можливого саміту президентів США та РФ. Україна вітає будь-які дипломатичні зусилля, спрямовані на запобігання розвитку конфлікту. Водночас ми вважаємо, що найбільш оптимальним форматом для ведення дискусії про деескалацію та формування нових гарантій безпеки є проведення саміту у форматі п’ятьох постійних членів Ради Безпеки ООН плюс Україна, Німеччина та Туреччина”, - зазначив Кулеба.

Читайте також: Рада запрошує Прем'єра, голів МЗС та Міноборони на годину запитань

Він додав, що саме такий формат є оптимальним для обговорення того, що зараз відбувається вздовж кордону України.

“Безпека України це зараз пріоритет номер один. Ми використаємо кожну, найменшу дипломатичну можливість, аби її гарантувати”, - підкреслив міністр та додав, що з Брюсселя відбуває до Вашингтона, аби продовжити дипломатичні зусилля зі стримування агресивних намірів Росії проти України.

Читайте також: Кулеба: США будуть координуватись з Україною під час підготовки саміту Байдена і Путіна

Як повідомлялося, у понеділок у Брюсселі відбулося засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, одним з головних питань якого є розгляд безпекової кризи, що склалася внаслідок військового нарощування Росії вздовж кордонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-