Кулеба: США будуть координуватись з Україною під час підготовки саміту Байдена і Путіна

Кулеба: США будуть координуватись з Україною під час підготовки саміту Байдена і Путіна

Відео
Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив Київ, що Вашингтон тісно координуватиметься з Україною під час підготовки саміту президентів США і РФ Джо Байдена і Володимира Путіна.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу перед засіданням Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу, у якому візьме участь, передає кореспондент Укрінформу.

«Секретар Блінкен запевнив мене, що, як це було досі, жодне рішення про Україну не буде прийняте за спиною України, і ми будемо тісно координуватися з ним під час підготовки до саміту, щоб синхронізувати наші позиції і бути певними, що наші інтереси були взяті до уваги», - зазначив глава МЗС України.

Він поінформував, що мав розмову з держсекретарем США о 2 годині за Брюсселем, під час якої Блінкен повідомив його про ймовірний саміт лідерів США та РФ.

Читайте також: Кулеба обговорив із главою МЗС Бельгії умови запуску санкцій ЄС проти Росії

Кулеба зазначив, що в Україні вітають ініціативу щодо проведення такої зустрічі. «Ми вирімо, що будь-яке зусилля, спрямоване на дипломатичне рішення, варте того», - заявив він.

Глава української дипломатії наголосив: «Ми сподіваємося, що два президенти вийдуть з кімнати з домовленостями щодо того, що Росія відводить свої війська від України. Це буде чітким показником, що Росія готова до деескалації. Якщо цього не станеться, це означатиме, що ми залишаємося у тій самій логіці ескалації Росії».

Читайте також: Кулеба обговорив із главою МЗС Бельгії умови запуску санкцій ЄС проти Росії

Як повідомлялося, речниця Білого дому Джен Псакі заявила, що президенти США та РФ можуть зустрітися найближчим часом, якщо Росія не розпочне вторгнення в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-