Центр стратегічних комунікацій викрив «порадник» Кремля для проросійських ЗМІ

Центр стратегічних комунікацій викрив «порадник» Кремля для проросійських ЗМІ

Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки викрив "порадник" Кремля, яким керуються проросійські засоби масової інформації для викривлення картини подій на сході України.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє в Телеграмі.

"Центр отримав "республіканський темник" про те, як російській пропаганді "правильно" розповідати про депортацію українців з окупованих територій і як висвітлювати "свавілля" українських військових", - ідеться в повідомленні.

Із "темника" в Центрі виділили головні моменти, як Росія промиває мізки та маніпулює ситуацією.

Читайте також: Світ не повірить у вигадки Кремля для виправдання агресії проти України – Бербок

Зокрема, згідно з "рекомендаціями" Кремля, російська пропаганда має представляти евакуацію вимушеною мірою для безпеки населення "республіки" в умовах "нападу" української армії.

Депортацію українців проросійські медіа називають допомогою від "братської Росії", поширюють також інформацію про те, що лікарні нібито "готуються приймати поранених", маніпуляції про зникнення людей безвісти в "захопленій Збройними силами Авдіївці".

Читайте також: Окупанти готують нові провокації з обстрілами населених пунктів – розвідка

Крім того, російська пропаганда розповсюджує брехню про примусову мобілізацію як "бажання захищати Донбас, свободу" та всіх "русских людей".

Самих же сепаратистів проросійські медіа називають "героями".

Також російська пропаганда поширює заклики до "патріотизму", який представляє як "фундамент, на якому має будуватися позиція жителів республіки".

Як повідомляв Укрінформ, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки назвав російські ЗМІ, які поширюють фейкові матеріали про події на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-