Світ має відреагувати жорстко у разі подальшої агресії РФ проти України - євродепутат

Світ має відреагувати жорстко у разі подальшої агресії РФ проти України - євродепутат

Укрінформ
Міжнародна спільнота має відреагувати чітко та жорстко, якщо Росія здійснить подальші криваві агресивні кроки щодо України.

Як передає Укрінформ, про це заявив депутат Європарламенту від Австрії Лукас Мандль під час акції солідарності з Україною у суботу у Відні.

"Давайте не забувати, наскільки важливим є свобода, та уважно стежити за тим, що відбувається. Потрібно реагувати чітко та жорстко, якщо будуть подальші, криваві кроки агресії", - заявив Мандль.

Він зазначив, що у Європарламенті підтримують свободу України та її європейську перспективу, як і "поважають та цінують те, що громадяни України цю європейську перспективу хочуть мати і прагнуть до неї".

За словами австрійського євродепутата, потрібно з повагою оцінювати те, що як добре Україна справлялася в останні роки з різними викликами в економічній сфері та втілювала свої перспективи розвитку. "Але зараз це ставиться під сумнів – шляхом агресії. Шляхом агресію з боку російського керівництва", - заявив Мандль.

Читайте також: Санкції проти РФ у разі подальшої агресії посилюватимуться щодня – глава МЗС Канади

Він вказав на чітку позицію Європарламенту про те, що у разі вторгнення Росії в Україну будуть вжиті жорсткі санкції. Також євродепутат відкинув російські "казки" про те, що "хтось на Заході становить загрозу Росії".

"Ми закликаємо: Хай живе свобода! Хай живе свобода України! Хай живе право на самовизначення народів та хай живе територіальна цілісність наших друзів з Української держави!", - наголосив у своєму виступі політик з "Австрійської народної партії".

Як повідомляв Укрінформ, у суботу у Відні пройшла велика акція в рамках глобальної кампанії "Європейський день солідарності: STAND WITH UKRAINE" на підтримку України, її незалежності та суверенітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-