Україна ніколи не буде вирішувати питання застосуванням сили – Стефанчук

Україна ніколи не буде вирішувати питання застосуванням сили – Стефанчук

Укрінформ
Україна ніколи не буде вирішувати питання застосуванням сили.

Як передає Укрінформ, про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Новий виток провокацій з боку РФ - це продовження агресії проти українців, що мешкають на тимчасово окупованих територіях. А також чергове свідчення того, що Росія і не планувала виконувати взяті на себе зобов'язання щодо деескалації та відведення військ», - заявив Стефанчук.

Він наголосив, що Україна ніколи не буде вирішувати питання застосуванням сили, тим паче - способами, які не тільки далекі від цивілізації, людяності та гуманізму, але й є найгіршим прикладом ницості, боягузтва та морального розкладу.

Стефанчук заявив, що «ставити поперед себе жінок і дітей - це відомий усьому світу почерк країни-агресора».

Читайте також: В Україні вирішується, де буде майбутній кордон вільного світу – маршалок Сенату Польщі

«Обстріл дитячих садочків та шкіл з намаганням звинуватити у цьому ЗСУ, підривання порожнього автомобіля в центрі Донецька із заготовленим «журналістом» поруч, поширення звернень ватажків російського окупаційного режиму в так званих «ЛНР» та «ДНР», які були записані ще 16 лютого - все це настільки примітивні та гидкі маніпуляції, яким немає віри», - додав він.

Голова ВР наголосив, що Україна отримала підтримку цивілізованого світу. «І наш шлях - це дипломатія. Ми чітко дотримуємося Мінських угод, тому наша армія - для оборони, а не для нападу», - заявив він.

Стефанчук також заявив, що Україна - мирна країна, яка водночас готова дати гідну відсіч кожному, хто посягне на її суверенітет, територіальну цілісність та незалежність.

Як повідомляв Укрінформ, російські ЗМІ поширюють фейк про спробу хімічної диверсії на заводі «Стирол» у тимчасово окупованій Горлівці. Зокрема, російська пропаганда стверджує, що начебто виявлена присутність 120 співробітників американських військових компаній та «резервуари з невстановленим хімічним компонентом».

Глава МЗС України Дмитро Кулеба спростував інформацію російської пропаганди про нібито наступальні операції України чи будь-які диверсії на хімічному виробництві.

Ватажки так званих «ДНР» та «ЛНР» заявили про евакуацію жителів окупованих територій до Ростовської області РФ.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до жителів окупованої частини Донбасу, підкресливши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, і закликав не вірити брехні окупантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-