Росія відмовляється від діалогу з Україною, бо не має доказів «вини», про яку говорить - Верещук

Росія відмовляється від діалогу з Україною, бо не має доказів «вини», про яку говорить - Верещук

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук переконана в тому, що Російська Федерації відмовляється від діалогу з Україною на будь-якому майданчику, бо не має доказів «вини» України, про яку говорить.

Про це вона сказала на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як ви бачите, Російська Федерація, яка заперечує свою участь в ескалації сьогодні, відмовляється брати участь на будь-якому майданчику. Про що це свідчить? Це слабка сторона. Це слабкість, якщо відмовляються дати пояснення, надати факти, показати усі ймовірні та неймовірні відео- та фотодокази, які б свідчили, наприклад, про те, що українська сторона порушує режим перемир'я. Цього ж немає», - сказала Верещук.

Читайте також: Визнанням «Л/ДНР» Росія продемонструє, що «Мінську» немає - Верещук

За її словами, Україна зі свого боку усі факти надає, в тому числі письмово, у всіх можливих джерелах пояснює, що не хоче провокувати, не хоче ескалації, не хоче, аби постраждало мирне населення.

«Уже ні в кого немає, як мені здається, питань. У всіх притомних і країн, і лідерів немає жодних питань про те, хто є агресором, а хто є жертвою. На сьогодні ведеться розвідка, як ви знаєте, і аерокосмічна розвідка є в наших партнерів та союзників із США, з Великої Британії можливості моніторити, проводити усі необхідні аналітичні засоби, втілювати в життя щодо фактажу та фіксації того, що відбувається на кордоні, що відбувається з переміщенням військових, скупченням військ і так далі. Отже, не буде так, як було у 2014 році. Ми живемо в часи, коли інформація поширюється зі швидкістю світла, тому нічого приховати не вдасться, і злочини Російської Федерації та щодо цивільного населення, зокрема, не вдасться приховати», - сказала представниця уряду.

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона неодноразово пропонувала РФ організувати зустріч президентів країн Володимира Зеленського та Володимира Путіна, але у РФ відкидають ці пропозиції.

Читайте також: Верещук сподівається, що засідання ТКГ відбудеться 19 лютого

Російська Федерація ініціювала обговорення в Раді Безпеки ООН стану імплементації Мінських домовленостей в той час, коли вона ж продовжує їх порушувати.

Вранці 17 лютого незаконні збройні формування РФ обстріляли українське село Станиця Луганська з важкого озброєння: постріли з окупованої території влучили у дитячий садок та пошкодили цивільну інфраструктуру.

Саме тому, делегація України офіційно звернулася до Ради Безпеки ООН із вимогою обговорити на засіданні Радбезу обстріл Росією Станиці Луганської. Крім того, позачергове засідання Тристоронньої контактної групи щодо вирішення конфлікту на сході України 18 лютого не відбулося через відмову Росії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-