Данілов - Росії: Дайте нам спокій, ми самі розберемося на території нашої країни

Данілов - Росії: Дайте нам спокій, ми самі розберемося на території нашої країни

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов не знає, чи планують росіяни просуватися вглиб українських територій, однак нагадав про обіцянки міжнародних партнерів у разі посилення ескалації відреагувати відповідно.

Про це він заявив на брифінгу 18 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чи можуть вони використовувати ті чи інші речі, щоб заходити на нашу територію далі. Маємо розуміння, що майже всі провідні країни світу чітко сказали свою позицію, що у разі подальшого вторгнення на територію нашої країни, вони мають відповідним чином одразу відреагувати. Чи буде це відбуватися чи ні, від нас це точно не залежить. Ще раз наголошую: ми хочемо миру, спокою в нашій країні. Єдине прохання: залиште нас у спокої, ми самостійно розберемося на території нашої країни», - зазначив Данілов.

Читайте також: Секретар РНБО нагадав Росії, з чого починати виконання «Мінська»

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Олексій Резніков та Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у п’ятницю виступили зі зверненнями до мешканців тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей в яких наголосили, що Україна ніколи не вдасться до наступальної операції на сході України, а деокупацію своїх територій проводитиме виключно політико-дипломатичним шляхом. Вони підкреслили, що представники російських окупаційних адміністрацій активно поширюють неправдиву інформацію та перейшли до відкритого залякування цивільного населення.

Раніше російські ЗМІ повідомили, що ватажки самопроголошених утворень в ОРДЛО Денис Пушилін та Леонід Пасєчник закликали мешканців Донецька та Луганська евакуюватись до Ростовської області через, начебто, наступ ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-