Україна просить Німеччину і Францію посилити місію ОБСЄ на сході України

Україна просить Німеччину і Францію посилити місію ОБСЄ на сході України

Укрінформ
Україна просить Німеччину та Францію, які є учасниками Нормандського процесу, делегувати своїх представників у Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ, яка працює на сході України.

Про це вона заявила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на терміновому брифінгу щодо ситуації в районі ООС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми звернулися з проханням до наших партнерів з Німеччини і Франції допомогти посилити моніторингову місію ОБСЄ, оскільки нам потрібні незалежні спостерігачі, які будуть проводити верифікацію. Ви знаєте, що РФ вдається до інформаційних вкидів, пояснюючи свою агресію так би мовити агресією української сторони. Нам потрібна незалежна верифікація. Саме тому ми звернулися до наших учасників Норманді і просимо Німеччину і Францію якомога швидше вирішити питання з наданням представників до СММ ОБСЄ", - наголосила Верещук.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ в Україні є додатковим чинником стримування - Зеленський

За її словами, Україна готова допустити місію ОБСЄ на усі точки в зоні ООС, які тільки потрібно.

Крім цього, зазначила віцепрем'єр, Україна готова долучити до процесу спостереження і Червоний Хрест, і міжнародних журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Зокрема, 31 населений пункт зазнав обстрілів з боку російських окупантів.

Від дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один — бойове травмування. Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ було поранено ще двох цивільних осіб.

Читайте також: Голова ОБСЄ засудив обстріл окупантами дитсадка у Станиці

Також 17 лютого від ворожих обстрілів пошкоджено дитячий садок, лінії електропередач, газогін та зруйновано два приватні будинки в Станиці Луганській. Троє працівників дошкільного навчального закладу отримали контузії. Окрім цього, збройні формування РФ обстріляли з артилерійських систем населений пункт Врубівка та пошкодили будівлю місцевої загальноосвітньої школи, газогін та приватний будинок.

Він початку доби 18 лютого станом на 17 годину російські окупанти 53 рази порушили режим припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-