Голова ОБСЄ засудив обстріл окупантами дитсадка у Станиці

Голова ОБСЄ засудив обстріл окупантами дитсадка у Станиці

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау висловив занепокоєння щодо обстрілу збройними формуваннями РФ дитячого садка у Станиці Луганській.

Відповідна заява опублікована на сайті Організації з безпеки та співробітництва у Європі, передає Укрінформ.

"Неприцільний обстріл житлових районів є явним порушенням режиму припинення вогню та Мінських домовленостей. Ми закликаємо негайно вжити заходів для запобігання подальшій ескалації", - заявив Рау.

Він наголосив, що будь-яке застосування сили, особливо проти мирного населення та критичної інфраструктури, є неприйнятним.

Читайте також: Росія намагається спотворити реальність і звинуватити Україну в обстрілах – Кулеба

"Ми підтверджуємо рішучу підтримку всіх дипломатичних зусиль, спрямованих на послаблення напруженості та відновлення миру, безпеки і стабільності на сході України. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні й надалі відіграватиме критично важливу роль, відстежуючи та звітуючи про ситуацію з безпекою на місцях", – заявив чинний голова ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого російські окупаційні війська вже 39 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Один із снарядів влучив у дитячий садочок в Станиці Луганській, де на той момент були діти. За попередніми даними, діти не постраждали, контузії зазнали дві виховательки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-