Країни Європи підтримали Україну після Радбезу ООН

Країни Європи підтримали Україну після Радбезу ООН

Укрінформ
Шість членів Ради Безпеки ООН виступили на підтримку України та засудили намір РФ визнати так звані “Л/ДНР”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у спільній заяві Франції, Німеччини, Ірландії, Естонії, Албанії, Норвегії та ЄС, оприлюдненій після засідання Ради Безпеки ООН, скликаного Росією з приводу виконання Мінських угод.

“Ми підтверджуємо нашу повну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів”, - наголошується у документі.

Підписанти закликали до “повного виконання Мінських угод, починаючи із безумовного дотримання режиму припинення вогню”. “Ми висловлюємо глибоке занепокоєння рішенням Держдуми РФ, яка закликала президента РФ визнати так звані “ДНР” та “ЛНР”. Ми застерігаємо від цього кроку, який становитиме подальше порушення українського суверенітету й територіальної цілісності, а також суперечитиме духу та букві Мінських угод”, - зазначається у заяві.

Читайте також: Кислиця в Радбезі вказав на невідповідність позиції Росії Статутові ООН

У документі також наголошується на важливості знаходження дипломатичного виходу із чинної кризи. “Ми закликаємо Росію вжити конкретні кроки для деескалації ситуації на українському кордоні, забезпечення повної прозорості військових дій у регіоні та долучитися до сутнісного діалогу щодо безпеки у Європі”, - стверджують підписанти.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в Нью-Йорку пройшло засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, скликане за ініціативою російської делегації в Організації Об’єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-