Україна не піде на переговори з «посередниками» — Президент

Україна не піде на переговори з «посередниками» — Президент

Укрінформ
Україна не піде на переговори з так званими "керівниками" тимчасово окупованих територій (ОРДЛО).

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

“Ні, не підемо. Це безглуздо. Просто вони нічого не вирішують. Навіщо на це витрачати час? Вони можуть стрельнути, і в дитячий садок потрапити, в школу.... Ось це вони вирішують”. - сказав Зеленський.

На його думку, політичні питання вони не вирішують. “Ми ж знаємо, як проходить засідання "мінських" підгруп – з ким вони радяться, кому вони передзвонюють. Всі ж це бачать. Вони можуть сказати "так", а потім "ні". Напевно, вони запитують дозволу. Але вони фактично і юридично не суб'єкт. Я Президент України, чому я повинен сідати з бойовиками за стіл переговорів?”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський не виключає, що Путін може визнати «Л/ДНР»

Що стосується питання з приводу заручників, додав глава держави, то його погодили у румаках Нормандського формату, тоді спецслужби говорять з їхніми бойовиками, йде технічний обмін людьми. “Це я розумію і приймаю. Треба забрати людей – немає питань. Я розумію, де ці люди знаходяться, хто їх охороняє і у кого їх потрібно забрати. Тут немає упереджень”, - додав він.

Президент наголосив, що політичні питання треба намагатися вирішувати тільки через Росію, а не з посередниками. Він упевнений в тому, що зустріч з президентом РФ Путіним точно розблокує відносини між Україною і Росією “Тому що президентам на цій зустрічі потрібно знайти вихід. Сама по собі зустріч – це сигнал про те, чого сторони хочуть. Ми зустрілися, сказали те, що вважаємо за потрібне, почули один одного, і зрозуміли, чи є сенс нам через пів року зустрічатися і продовжувати розмову. Президенти можуть вийти із зустрічі і сказати: "у найближчі 5-10 років нічого не вийде, така ось ситуація, не при нас, при інших поколіннях, а поки намагаємося закопати сокиру війни, щоб наші держави розвивалися на різних планетах, хоч і живемо на одній Землі". Це для України теж хороший результат, тому що гірше за все жити в невизначеності”, - додав Зеленський.

Читайте також: Ердоган сподівається організувати зустріч із Зеленським і Путіним у Туреччині

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона не раз пропонувала РФ організувати зустріч президентів країн Володимира Зеленського та Володимира Путіна, але у РФ відкидають ці пропозиції.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-