Інформаційна війна стримує агресора, але шкодить економіці України – Резніков

Інформаційна війна стримує агресора, але шкодить економіці України – Резніков

Укрінформ
Інформаційна війна проти Росії наразі допомагає у стримуванні агресора, але дуже шкодить економіці України.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю РБК-Україна повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи інформацію про те, що масові публікації в іноземних ЗМІ про можливий напад Кремля суттєво зменшують його.

«Так, з одного боку нам це допомагає. Ми стали отримувати приголомшливі пакети і обсяги допомоги, грошової, політичної, економічної і, найважливіше, з військово-технічної частини – це озброєння і боєприпаси. Ми отримуємо те, про що раніше і мріяти не могли. Але інформаційний перегрів і шум, яким користується, в тому числі, і наш північний недружній сьогодні сусід, чия мета – дестабілізація в нашій країні, ця поширювана паніка, – починають впливати на суспільство, і на це дуже чутливо реагують фінансові ринки», - заявив Резніков.

Він відзначив, що уряду доводиться утримувати курс гривні, пояснювати громадянам, що з економікою все добре, все добре з запасами вугілля, що ми захищені по енергетиці. На думку міністра, в інформаційній сфері нині найбільше потрібен баланс.

Читайте також: Українських фахівців запрошують до кібервійськ – як долучитись

Водночас Резніков відзначив, як тільки Путін відведе свої війська від кордону України, градус почне знижуватись.

«Як тільки відбудеться реальний відхід російського контингенту від наших кордонів, як тільки вони закінчать ці свої оголошені навчання, градус почне знижуватися. Звичайно, західні ЗМІ не зможуть на це не відреагувати і будуть говорити: ось, є позитивні сигнали. Ну, а далі, звичайно ж, всі повинні повернутися на трек політико-дипломатичного спілкування, переговорів, досягнення якихось домовленостей», - відзначив міністр, додавши, що Кремль, на жаль, продовжує використовувати тактику шантажу.

Читайте також: По всій країні зараз відбуваються військові навчання – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, станом на 16 лютого, на кордоні з Україною перебуває 125 тисяч російського наземного контингенту, а загальна кількість російських військ з морською і повітряною складовою становить близько 140 тисяч. На тимчасово окупованих територіях ОРДЛО РФ утримує 35 тисяч найманців. За даними розвідки наразі не фіксується реального відведення військ, про яке заявляє РФ.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-