По всій країні зараз відбуваються військові навчання – Резніков

По всій країні зараз відбуваються військові навчання – Резніков

Укрінформ
У різних регіонах України відбуваються навчання Збройних сил «Заметіль-2022», під час яких українські військові відпрацьовують свої навички щодо захисту держави.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков під час спеціального телемарафону до Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз по всій країни відбуваються навчання Збройних сил України «Заметіль-2022». Сьогодні на Рівненщині наші захисники вдосконалюють свої навички. Одночасно на Харківщині тривають контрдиверсійні навчання СБУ, пару днів до цього на Херсонщині гвардійці, прикордонники поліцейські і рятівники тренувались приборкувати спроби дестабілізації», – повідомив Резніков.

Він також зауважив, що з кожним днем Україна відчуває все більшу підтримку міжнародних партнерів.

«Ми вже отримали понад дві тисячі тонн сучасної зброї та боєприпасів. «Джавеліни», «Енлави», «Стінгери» та інші засоби, про які ми раніше тільки мріяли, вже передані до військ, і наші воїни їх вже опанували. У небі вже несуть службу українські «Байрактари», невдовзі ми збудуємо в Україні завод з їхнього виробництва. Підтримки буде ще більше, адже ми перебуваємо у постійному діалозі», – запевнив міністр.

Резніков нагадав, що напередодні спілкувався з міністрами оборони Німеччини та Британії, а вже завтра запланована віртуальна зустріч з усіма міністрами оборони країн НАТО, з якими планується обговорити поточну ситуацію.

Читайте також: Збройні сили уже вісім років тримають мир в Україні, вистоять і нині - командувач ОС

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 14 лютого підписав указ №53/2022 по відзначення в Україні 16 лютого Дня єднання. Серед іншого в указі передбачається забезпечити з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України на 30% та доведення до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії України.

Раніше повідомлялося, що командно-штабні навчання «Заметіль-2022» триватимуть на визначених військових полігонах по всій території України упродовж місяця. Навчання проводяться під керівництвом головнокомандувача ЗСУ і командування Об’єднаних сил ЗСУ представниками органів військового управління та інших складових сил оборони та безпеки. Навчання є плановими, а їхня мета – злагодження роботи структурних підрозділів органів управління, а також відпрацювання питань управління угрупованнями військ під час ведення операції сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-