Єдність дає можливість зберігати особисту свободу - Епіфаній

Єдність дає можливість зберігати особисту свободу - Епіфаній

Укрінформ
Єдність дає людям можливість зберігати особисту свободу та власну ідентичність, а також захищає від "кайданів тоталітаризму".

Про це сказав митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час телемарафону з нагоди Дня єднання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Єдність дає нам силу долати замкненість егоїзму, чвари та недовіру. Але водночас вона дає нам можливість зберігати особисту свободу і власну ідентичність. Захищає від кайданів тоталітаризму. Ця сила настільки значима, що супротивник понад усе намагається... знищити саме нашу єдність... Вороги шукають будь-яку шпарину, щоб вбивати туди клин протистояння", - сказав Епіфаній.

Читайте також: Глава ПЦУ у зверненні до українців: У єдності наша сила

Він зазначив, що всі роки цієї неоголошеної, але реальної війни Росії проти України, агресор намагається розпалити релігійну та національну ворожнечу. Але, за його словами, ці намагання не мали успіху дотепер, і так буде і надалі.

"Християни, мусульмани, юдеї, віряни різних церков і ті, хто не належить до певної релігійної спільноти, але вірять у добро і правду, - всі ми діти однієї України. Разом у всіх куточках нашої держави та за її межами ми постійно підносимо молитви за перемогу правди і за справедливий мир. За зупинення намірів агресора, за захист нашої країни та особливо наших воїнів, які зараз обороняють рідну землю", - додав предстоятель ПЦУ.

Читайте також: Епіфаній і прем'єрка Литви вшанували полеглих українських воїнів

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого в Софійському соборі Києва відбувся молебень за єднання.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-