Шмигаль про «Норманді»: Результат буде, тільки якщо цього бажають обидві сторони

Шмигаль про «Норманді»: Результат буде, тільки якщо цього бажають обидві сторони

Укрінформ
Денис Шмигаль переконаний, що мирне врегулювання ситуації з Росією, як того бажає Україна, можливе лише тоді, коли цього хочуть обидві сторони конфлікту.

Про це Прем'єр-міністр сказав під час Марафону єднання #Uaразом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відновлення фізичних переговорів у Нормандському форматі – це те, чого не було останні два роки. Вони йдуть надзвичайно важко. Ми розуміємо чому, ми розуміємо, що дві сторони мають бажати досягти результатів для того, щоб він був. А коли з нашої сторони є бажання, а з іншої сторони - ні, то результату досягти важко. Але ключові моменти: домовилися продовжувати, і будуть наступні зустрічі. Тобто, є воля говорити", - наголосив Шмигаль.

На його переконання, готовність до діалогу в РФ виникла через безпрецедентний тиск світової дипломатії: "Домовилися та підтримують обидві сторони всеосяжне припинення вогню. І понад три тижні ми не маємо жертв на фронті. І це також добра новина. Хоча немає доброї волі іншої сторони це робити".

Читайте також: Кулеба – про «Норманді»: Україна витримала всі позиції й не перетнула жодних червоних ліній

А поки що, зазначив Прем'єр-міністр, Україна бореться із проблемами та загрозами, несе й економічні втрати, які вдається компенсувати завдяки фінансовій підтримці міжнародних партнерів. Також нашу державу підтримують зброєю. "Вже понад 2 тисячі тонн сучасної зброї летального та нелетального характеру відвантажили міжнародні партнери. Це дійсно посилює нашу армію", - додав глава уряду.

Як повідомлялося, 11 лютого голова Офісу Президента Андрій Єрмак заявив про розблокування роботи Нормандського формату. Крім того, на зустрічі політичних радників лідерів "нормандської четвірки" у Берліні було досягнуто домовленостей щодо активізації роботи ТКГ.

Вперше у 2022 році радники "нормандської четвірки" зустрічалися 26 січня у Парижі. Тоді розмова тривала майже 8 годин.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-