Кулеба – про «Норманді»: Україна витримала всі позиції й не перетнула жодних червоних ліній

Кулеба – про «Норманді»: Україна витримала всі позиції й не перетнула жодних червоних ліній

Укрінформ
Під час зустрічі радників лідерів країн нормандського формату 10 лютого Росія наполягала на прямому діалозі України з ОРДЛО, але українська делегація витримала всі позиції і не перетнула жодних червоних ліній.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Непроста, мʼяко кажучи, була розмова, але Андрій Єрмак, як голова цієї делегації, і колеги, які були у складі делегації, вони абсолютно витримали всі наші позиції, не поступилися жодними моментами, важливими для України, і, як то кажуть, не перетнули жодних червоних ліній», - сказав міністр.

Кулеба зауважив, що основним питанням учора в Берліні був прямий діалог між Україною та ОРДЛО.

Читайте також: Наступна зустріч радників «Норманді» відбудеться у березні - речник уряду Німеччини

«Росія наполягає, щоб Україна вела прямий діалог з так званими Донецькою та Луганською народними республіками. Якщо Україна на це піде, тоді статус Росії як сторони конфлікту зміниться на статус посередника в конфлікті. Саме тому ми на це не йдемо, але ми готові до продовження переговорів», - зазначив міністр.

Глава МЗС додав, що головним прагненням української сторони є розблокування роботи Тристоронньої контактної групи для того, щоб можна було рухатися вперед у питанні врегулювання цього конфлікту і припинення війни в Україні.

Читайте також: Радники «Норманді» не визначили дату й місце наступної зустрічі

«Цей діалог надзвичайно складний, але він має продовжитися, тому що немає іншого шляху, окрім як дипломатичне врегулювання конфлікту», - підкреслив Кулеба.

Як повідомлялося, 10 лютого в Берліні відбулося засідання політичних радників лідерів країн нормандського формату - України, Франції, Німеччини, Росії. За результатами зустрічі у Берліні не ухвалили спільного документа.

Читайте також: Усі учасники «Норманді» підтвердили прихильність збереженню «тиші» - Єрмак

Попередня зустріч радників проходила 26 січня у Парижі.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-