Наступна зустріч радників «Норманді» відбудеться у березні - речник уряду Німеччини

Наступна зустріч радників «Норманді» відбудеться у березні - речник уряду Німеччини

Укрінформ
Наступна зустріч радників лідерів країн нормандського формату відбудеться в березні. 

Про це сказав у п’ятницю на брифінгу речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт (Steffen Hebestreit), передає кореспондент Укрінформу.

«Наступна зустріч на цьому рівні запланована на березень, чому має передувати засідання Тристоронньої контактної групи», - сказав Гебештрайт.

Перемовини політичних радників у Берліні напередодні він назвав «проміжним кроком». Переговори речник оцінив як «важкі», спроби наблизити позиції – «обережні». Добрим він вважає вже те, що політики взагалі розмовляють.

Читайте також: Росія заявляє, що рішення про наступну зустріч «Норманді» буде після перемовин у ТКГ

Важливим, з точки зору Берліна, є підтвердження всіма учасниками визнання Мінських угод та готовність продовжувати працювати над їх виконанням. «Наразі треба сподіватися, що сторони почнуть рухатися назустріч», - сказав Гебештрайт, додавши, що німецька сторона робить усе для цього.

Офіційний представник німецького уряду підтвердив, що найближчим часом не плануються зустрічі в нормандському форматі на більш високому рівні, але зауважив, що «розвиток подій подекуди може бути динамічним».

Читайте також: Радники «Норманді» не визначили дату й місце наступної зустрічі

Український перемовник, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак напередодні, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо дати та місця наступної зустрічі, сказав, що вони поки не визначені. Але при цьому запевнив, що радники «точно зустрінуться дуже скоро». Він також зазначив, що можливість зустрічі в нормандському форматі на рівні голів МЗС не обговорювалася на цьому засіданні, але сторони згодні з необхідністю працювати над підготовкою саміту.

Як повідомлялось, понад дев'ятигодинні переговори в Берліні 10 лютого завершилися без ухвалення жодного документа.

Попередня зустріч радників проходила 26 січня у Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-