Всеукраїнський телемарафон до Дня єднання

Всеукраїнський телемарафон до Дня єднання

Укрінформ
В Україні відзначають День єднання і проводять телемарафон на всіх загальнонаціональних каналах.

В ефірі - друга частина марафону, яка триватиме з 19.00 до 22.00.

Вранці у телемарафоні, перша частина якого тривала з 8.00 до 10.00, виступили керівники держави та інші спікери.

Зокрема, до українців звернувся Президент Володимир Зеленський і наголосив, що наш дім - Україна і захистити її можна, тільки об'єднавшись. "І ніхто наш дім не буде так любити, як ми любимо, і ніхто, тільки ми разом зможемо наш дім захистити. З Днем єднання, синьо-жовті! З Днем єднання, Україно! Схід, захід, південь, північ - звучить тільки разом, але звучить сильно", - зазначив Зеленський.

У телемарафоні виступив міністр оборони Олексій Резніков. Він повідомив, що станом на ранок 16 лютого ситуація на кордонах України залишається стабільною, нічого неочікуваного не відбувається. «Наша розвідка усе бачить, ми на постійному зв’язку з партнерами, наші дані співпадають і наша країна готова до будь-яких сценаріїв. Сьогодні зранку, як і кожного дня, я отримав чергове зведення з цифрами і фактами, і вони повністю відповідають нашим прогнозам, і не містять нічого неочікуваного», - сказав Резніков.

Читайте також: В Україні - День єднання

Він також зауважив, що з кожним днем Україна відчуває все більшу підтримку міжнародних партнерів.

"Ми вже отримали понад дві тисячі тонн сучасної зброї та боєприпасів. "Джавеліни", "Енлави", "Стінгери" та інші засоби, про які ми раніше тільки мріяли, вже передані до військ, і наші воїни їх вже опанували. У небі вже несуть службу українські "Байрактари", невдовзі ми збудуємо в Україні завод з їхнього виробництва. Підтримки буде ще більше, адже ми перебуваємо у постійному діалозі", – запевнив міністр.

Українців привітали глава Верховної Ради Руслан Стефанчук і перший заступник спікера Олександр Корнієнко. Вони наголосили, що єдність — це наша найпотужніша зброя

З нагоди Дня Єднання до українців також звернулися глава МЗС Дмитро Кулеба, міністр культури Олександр Ткаченко, а також міністри Юлія Свириденко та Юлія Лапутіна.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Відповідно до указу, в цей день буде піднято Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконано о 10:00 Державний Гімн України та проведено закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-