В Україні - День єднання

В Україні - День єднання

Оновлюється
Укрінформ
В Україні 16 лютого відзначають День єднання.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний указ №53/2022 опублікований на сайті глави держави. 

У межах Дня єднання на всіх телеканалах країни відбувається телемарафон.

До українців звернувся Президент Володимир Зеленський і наголосив, що наш дім - Україна і захистити її можна, тільки об'єднавшись. "І ніхто наш дім не буде так любити, як ми любимо, і ніхто, тільки ми разом зможемо наш дім захистити. З Днем єднання, синьо-жовті! З Днем єднання, Україно! Схід, захід, південь, північ - звучить тільки разом, але звучить сильно", - зазначив Зеленський.

У телемарафоні виступив міністр оборони Олексій Резніков. Він повідомив, що станом на ранок 16 лютого ситуація на кордонах України залишається стабільною, нічого неочікуваного не відбувається. «Наша розвідка усе бачить, ми на постійному зв’язку з партнерами, наші дані співпадають і наша країна готова до будь-яких сценаріїв. Сьогодні зранку, як і кожного дня, я отримав чергове зведення з цифрами і фактами, і вони повністю відповідають нашим прогнозам, і не містять нічого неочікуваного», - сказав Резніков.

Він також зауважив, що з кожним днем Україна відчуває все більшу підтримку міжнародних партнерів.

"Ми вже отримали понад дві тисячі тонн сучасної зброї та боєприпасів. "Джавеліни", "Енлави", "Стінгери" та інші засоби, про які ми раніше тільки мріяли, вже передані до військ, і наші воїни їх вже опанували. У небі вже несуть службу українські "Байрактари", невдовзі ми збудуємо в Україні завод з їхнього виробництва. Підтримки буде ще більше, адже ми перебуваємо у постійному діалозі", – запевнив міністр.

Українців привітали глава Верховної Ради Руслан Стефанчук і перший заступник спікера Олександр Корнієнко. Вони наголосили, що єдність — це наша найпотужніша зброя

З нагоди Дня Єднання до українців також звернулися глава МЗС Дмитро Кулеба, міністр культури Олександр Ткаченко, а також міністри Юлія Свириденко та Юлія Лапутіна.

Друга частина марафону буде ввечері - з 19.00 до 22.00.

Серед заходів 16 лютого також пройшов молебен за єднання в Софії Київській.

На всіх кораблях та у військових частинах Військово-Морських сил підняли Державний Прапор України на честь Дня єднання.

На всіх кораблях, катерах та суднах забезпечення ВМС ЗСУ до Дня єднання підняли Державний Прапор України / Фото: ВМС ЗС України

У Стрию на Львівщині стартував «Автопроїзд єдності», який передбачає єднання Львівської і Донецької області найдовшою дорогою України М-30. Львівська Служба автомобільний доріг передала жовто-блакитний прапор колегам із Прикарпаття і вони направилися до Тернопільщини.

"Автопроїзд єдності" стартував на Львівщині / Фото: Служби автомобільних доріг Львівської області

В Умані Черкаської області, посередині найдовшої 1400- кілометрової дороги України Стрий- Ізварине, зустрілися два державні прапори, які одночасно виїхали з міста Покровськ на Донеччині й з міста Стрий на Львівщині в рамках автопроїзду, присвяченому Дню єднання.

У Києві на НСК "Олімпійський" пройшла акція до Дня єднання, на якій активісти розгорнули найбільший державний прапор у столиці - 200 метрів завдовжки.

На НСК "Олімпійський" розгорнули найбільший прапор у столиці / Фото: Анатолій Сірик, Євген Любимов

У Запоріжжі на каскаді фонтанів "Райдуга" з нагоди Дня єднання сотні містян розгорнули величезний прапор України.

У Запоріжжі з нагоди Дня єднання розгорнули величезний прапор України / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

У Вінниці відбулася урочиста хода, в якій узяли участь тисячі мешканців Вінниччини спільно із військовими, керівництвом області та міста, районів і територіальних громад.

Урочиста хода у День єднання у Вінниці / Фото: Олександр Лапін. Укрінформ

Із заходу на схід України сьогодні вирушив Поїзд Єдності, який везе прапор України через 12 областей нашої держави від Рахова (Закарпатська область) до Маріуполя (Донецька область).

Курсанти Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного в одному з військових містечок Львова утворили карту України, як символ єднання народу.

У Львові понад 300 курсантів Академії сухопутний військ створили "живу" мапу України / Фото: прес-служба Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного

Окрім цього, серед заходів до Дня єднання в закладах освіти спільно з МОН та Інститутом національної пам’яті проводять уроки, присвячені єднанню. Будуть проведені й уроки з медіаграмотності — 17-18 лютого.

Також за підтримки Держкіно відбудуться покази в кінотеатрах та на телеканалах фільмів українського виробництва.

Міністерство культури та інформаційної політики запустило єдину віртуальну інформаційну платформу UАразом - для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників та українських громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-