Дорогою Єдності відбувається автопроїзд на підтримку суверенітету України

Дорогою Єдності відбувається автопроїзд на підтримку суверенітету України

Фото
Укрінформ
Дорогою Єдності відбувається автопроїзд на підтримку національного суверенітету України. 

Про це Укрінформу повідомили в Укравтодорі. 

Назустріч один одному два Державні прапори зі Львівської та Донецької областей рухаються найдовшою дорогою України — Дорогою Єдності. В Умані відбудеться символічна зустріч. 

"У цей складний час ми маємо бути єдиними: і думками, і діями. Україна — соборна і незалежна. Сьогодні ми символічно зшиваємо країну автопроїздом. Два державні прапори зі Львівської та Донецької областей у День Єднання рухаються найдовшою дорогою України — Дорогою Єдності назустріч один одному. У серці країни, Умані, ми зустрінемо два державних прапори із західної та східної області та символічно сполучимо їх на Дорозі Єдності", - заявили в Укравтодорі.

До автопробігу долучились вісім областей, через які проходить дорога М-30 Стрий — Ізварине.

Державні прапори їдуть зі Стрия Львівської області та Покровська Донецької області.

Так, Львівська область передала прапор Івано-Франківській області. Далі - Тернопільська, Хмельницька та Вінницька області, а фінішна точка — Умань.

З Донецької області прапор рушив до Дніпропетровської. Далі - Кіровоградська та Черкаська.

О 15:00 обидва прапори мають прибути в Умань.

"Автопроїзд єдності" стартував на Львівщині / Фото: Служби автомобільних доріг Львівської області

Сьогодні, 16 лютого, у День Єднання в Україні проходить масштабна акція підтримки національного суверенітету. У 2021 році флагманським проєктом Укравтодору став новий маршрут М-30 Стрий – Ізварине завдовжки близько 1400 км, який названо Дорогою Єдності. Сьогодні українці символічно зшивають країну автопроїздом цим маршрутом. Автоколони стартували паралельно у Стрию на Львівщині та Покровську на Донеччині і рухаються назустріч один одному. О 15:00 в серці країни, Умані, зустрінуться два державних прапори із західної та східної області і їх символічно сполучать на Дорозі Єдності.

«Автоколона із семи авто виїхала сьогодні зранку, о 7 годині, з перетину доріг М-6 і М-30, що на в'їзді у Стрий Львівської області, в напрямку до Івано-Франківської області. Тут нас зустріли представники Служби автомобільних доріг Прикарпаття. Ми передали їм прапор України і далі вони повезли його дорогою єдності Стрий - Ізварне, до межі з Тернопільською областю, де передадуть далі. І в Умані ці прапори зі сходу і заходу мають зустрітися. Де їх міцним вузлом з'єднає міністр інфраструктури та розвитку Олександр Кубраков», - розповів в коментарі кореспонденту Укрінформу речник Служби автомобільних доріг Іван Бондар.

У рамках «Автопроїзду єдності» прапор України з Донеччини переданий на Дніпропетровщину і прямує до Умані / Фото: Укравтодор

Читайте також: МКІП створює єдину віртуальну інформаційну платформу «UАразом»

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого в Україні вперше відзначається День єднання. Відповідний указ №53/2022 Президент України Володимир Зеленський підписав 14 лютого.

Цього дня буде піднятий Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, о 10:00 виконаний Державний Гімн України та проведені закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

У привітанні Президент наголосив, що "наш дім - Україна і захистити її можна, тільки об'єднавшись".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-