Резніков: У сценарій захоплення Києва не вірю

Резніков: У сценарій захоплення Києва не вірю

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що сценарій захоплення російськими військами Києва є нереалістичним.

Як повідомляє Укрінформ, про це Резніков сказав в ефірі «Свободи слова» на ICTV.

«Я в цей сценарій, відверто скажу, не вірю. Тому що атака на Київ можлива тільки з півночі, тобто тільки з території Республіки Білорусь. Я прошу не забувати, що у нас 1000 км з Республікою Білорусь кордону з яких приблизно 750 км – це болота, хащі, дуже складний рельєф. Тому не в кожному місці в принципі легко перетнути цей кордон - всього 250 км - і вони знаходяться не над Києвом, а ближче до польського кордону», - пояснив міністр.

Читайте також: Аташе з військових питань уже завтра відвідає навчання в Білорусі - Резніков

Крім того, за словами Резнікова, до Києва ще треба дійти, подолавши 200 км.

«А у нас система оборони побудована у такий спосіб, що ми готові до відсічі, і до Києва просто ніхто не дійде», - наголосив він, додавши, що головним фактором також є спроможність 4-мільйонного Києва себе захищати.

«Коли хтось каже, що Київ буде захоплений, впаде за пару діб, - це величезна помилка. Тому я пропоную такі апокаліптичні сценарії навіть не розглядати», - закликав міністр.

Читайте також: Резніков не бачить підстав для запровадження воєнного стану

Як повідомляв Укрінформ, експерти на Заході розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що Росія може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Станом на 8 лютого вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО було зосереджено 119 тисяч військових РФ. Разом з повітряним та морським компонентом ця цифра становить 140 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-