Резніков не бачить підстав для запровадження воєнного стану

Резніков не бачить підстав для запровадження воєнного стану

Укрінформ
Підстав для запровадження в Україні воєнного стану та обмеження медійного простору наразі немає.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі «Свободи слова» на ICTV заявив міністр оборони Олексій Резніков, відповідаючи на запитання, чи варто очікувати рішення про впровадження воєнного стану та регулювання інформаційного простору.

«Я переконаний, що для введення стану особливого правового режиму підстав немає. Тільки заради того, щоб врегулювати чи внормувати медійну атмосферу та простір, ні в якому разі цього робитися не можна. Ми живемо в демократичній країні, тож учимося проходити й такі випробування. Я абсолютно переконаний, що ми переживемо і цю кризу - вона в першу чергу має інформаційний характер - і ми вийдемо з неї ще сильнішими. Але воєнний стан вводиться, якщо настає безпосередньо агресія, вторгнення. Я маю надію, що такого вторгнення не станеться», - заявив Резніков.

Читайте також: Зеленський звернувся до українців: Наша держава сьогодні сильна, як ніколи

Як повідомляв Укрінформ, експерти на Заході розглядають кілька варіантів російської агресії проти України. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що РФ може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп. Російські війська можуть також просунутися з Білорусі.

Станом на 8 лютого вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО було зосереджено 119 тисяч військових РФ. Разом з повітряним та морським компонентом ця цифра становить 140 тисяч.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-