Трьом російським військовим оголосили підозру у вбивстві і катуванні людей на Миколаївщині

Трьом російським військовим оголосили підозру у вбивстві і катуванні людей на Миколаївщині

Укрінформ
Трьом військовослужбовцям російської армії оголосили підозру у вбивстві і катуванні людей під час тимчасового захоплення села Новопетрівка Миколаївської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора повідомили про підозру трьом військовослужбовцям Російської Федерації.

Двом з них інкримінують жорстоке поводження з цивільним населенням, поєднане з умисним вбивством (ч. 1 ст. 28 та ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України), ще одному - порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ).

За даними слідства, у березні 2022 року військовослужбовці 108-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії Збройних сил Росії прибули на військовій техніці до будинку, в якому проживала староста села Новопетрівка. Вони вимагали у жителів цього села зібрати й віддати зброю, яку ті забрали напередодні, під час відступу армії РФ.

Читайте також: Лубінець анонсував позитивні новини щодо повернення депортованих українців

Один із росіян погрожував старості та іншій цивільній особі вбивством, направивши зброю у їхній бік та вистріливши автоматною чергою з відстані 3-4 метрів, імітуючи розстріл.

Сприймаючи погрози життю як реальні, громадянин вирішив самостійно зібрати всю знайдену зброю та віднести в обумовлене загарбниками місце біля в’їзду в село.

"Там двоє інших військовослужбовців десантно-штурмової дивізії ЗС РФ незаконно позбавили його волі, погрожуючи зброєю. Вони одягнули на руки потерпілого пластикові хомути та незаконно утримували його в місці розташування російських військ. В цей час потерпілого катували - били ногами та руками, прикладом автомата, стискали нігті на руках плоскогубцями та спилювали зуби напильником. Поблизу зрошувального каналу окупанти вбили потерпілого, вистріливши в голову", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Висновки шокують: Кулеба про звіт місії ОБСЄ щодо захоплення Росією цивільних українців

Ці ж двоє росіян незаконно позбавили волі іншу цивільну особу, погрожуючи застосуванням зброї. Вони зв’язали руки потерпілому, незаконно утримували декілька годин, били ногами, руками та прикладом автомата.

Як повідомляв Укрінформ, судитимуть трьох чоловіків, які катували неповнолітнього під час тимчасового захоплення росіянами Купʼянського району Харківської області.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-