Ташева на відкритті виставки у Києві: Росія здійснює гібридну депортацію кримських татар

Ташева на відкритті виставки у Києві: Росія здійснює гібридну депортацію кримських татар

Фото
Укрінформ
Росія продовжує тоталітарні радянські традиції та здійснює гібридну депортацію кримських татар.

На цьому наголосила постійна представниця Президента в Криму Таміла Ташева на відкритті виставки у Києві «QIRIM İÇÜN / ЗАРАДИ КРИМУ», яка приурочена до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, передає кореспондент Укрінформу.

«Росія здійснює гібридну депортацію кримських татар. Так, не у товарних вагонах, як це було у 1944 році, але незаконно вивозить дітей і цивільне населення Криму. Кримські татари знову мають тікати від переслідувань, мобілізації до ворожої армії, покидаючи свій дім», - сказала вона.

Ташева нагадала, що сьогодні росіяни на тимчасово окупованому півострові проводять масові обшуки в будинках кримських татар, затримують їх, звинувачують у сфабрикованих стравах.

За її словами, з 2014 року 218 громадян України перебувають у місцях несвободи в рамках політично вмотивованого кримінального переслідування у Криму, з них 133 кримські татари. Політв'язні знаходяться у СІЗО на півострові, або в колоніях на території РФ.

Читайте також: У МЗС вшанували пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу

При цьому представниця Президента наголосила, що попри труднощі, з якими зіткнулися кримські татари, вони змогли зберегти свою самобутність, культуру та традиції.

Раніше Таміла Ташева заявила, що у 2023 році кожне шосте покарання за «дискредитацію російської армії» у РФ та на ТОТ України зафіксували в тимчасово окупованому Криму. Кількість відкритих справ збільшилася на 70,6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-