Вперше на строкову службу в армію РФ почали брати українців із нових захоплених територій

Вперше на строкову службу в армію РФ почали брати українців із нових захоплених територій

Укрінформ
Вперше на строкову військову службу в армію РФ почали призивати українців із нових тимчасово захоплених територій.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на відкриті джерела, передає Укрінформ.

«Призов на строкову службу в армію РФ вперше розпочато на нових окупованих територіях України. На захопленій частині Запорізької області Росія веде пропагандистську кампанію щодо залучення молоді до війська», - йдеться в дописі.

Зазначається, що з 15 квітня 2024 року на збірні пункти мають відправитися юнаки, призвані на строкову службу в російській армії в рамках весняної призовної кампанії.

Вперше на строкову службу призивають і молодь з нових тимчасово окупованих територій України. Для цих територій в указі від 31.03.2024 № 222 «Про призов у квітні-липні 2024 р. громадян Російської Федерації на військову службу та про звільнення з військової служби громадян, які проходять військову службу за призовом» немає жодних винятків.

Читайте також: Загарбники у Маріуполі запланували на травень «мобілізацію»

«Почався весняний призов, вперше він відбудеться і в Запорізькій області в складі Росії», - зазначається у друкованому спецвипуску «Комсомольской правды», який у квітні розповсюджують на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Нині у відкритих джерелах немає інформації про кількість призовників з тимчасово окупованої Запорізької області.

Вручити повістку жителям окупованих територій представники військкомату можуть як особисто в руки, так і надіславши її через портал «Держпослуги».

Штраф за неявку у військкомат - 200 тисяч рублів.

Як повідомляв Укрінформ, плани росіян мобілізувати 300 тис. осіб можуть стосуватися і жителів тимчасово окупованих територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-