На Тернопільщині створюють музей Івана Марчука

На Тернопільщині створюють музей Івана Марчука

Фото
Укрінформ
Музей Івана Марчука почали облаштовувати на малій батьківщині народного художника України – у містечку Ланівці.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Лановецька міська рада у Фейсбуці.  

«Про створення у громаді музею Івана Марчука говорилося неодноразово. Однак від перемовин, домовленостей та погоджень цього тижня вже все перейшло в русло реалізації. Зокрема, розпочато капітальний ремонт частини нежитлової будівлі першого поверху приміщення колишнього кінотеатру, де і має бути музей робіт генія сучасності», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для реалізації проєкту було спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевому бюджету на майже 1 млн 900 тис. грн.

Передбачається, що після завершення робіт у музеї створять галерею, творчу майстерню, а також зони інсталяції.

Читайте також: Центр мистецтва Марчука: МКІП визначило алгоритм дій

Як повідомляв Укрінформ, центр мистецтва художника з Тернопільщини Івана Марчука розмістять у колишній будівлі посольства США, законсервованій з 2012 року. 

Раніше повідомлялося, що Президент Володимир Зеленський 11 червня 2021 року підписав указ №232/2021 "Про створення музейно-культурного центру сучасного мистецтва Івана Марчука". У такий спосіб глава держави підтримав ініціативу представників творчої спільноти щодо створення у місті Києві музейно-культурного центру сучасного мистецтва, де будуть представлені роботи відомого художника.

Фото: Лановецька міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-