У Вінниці в День Валентина музейники розкажуть про поцілунки неандертальців і вільне кохання

У Вінниці в День Валентина музейники розкажуть про поцілунки неандертальців і вільне кохання

Укрінформ
У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї в День святого Валентина під час інтерактивної екскурсії відвідувачам розкажуть про поцілунки неандертальців, вільне кохання, шлюбні традиції та афродизіаки.

Про це у Фейсбуці повідомив Вінницький обласний краєзнавчий музей, передає Укрінформ.

«VIN/VONA та їх стосунки» – вечірня інтерактивна екскурсійна програма, приурочена до Дня святого Валентина. Стосунки між чоловіком та жінкою розвивалися й перевтілювалися у різні «форми взаємодії» протягом століть й навіть тисячоліть. Таємниця взаємин й досі повністю не розкрита, проте ми спробуємо її розгадати. Саме ввечері 14 лютого в романтично-сутінкових залах музею», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма «любовної» екскурсії буде насиченою. Так, музейники розкажуть відвідувачам про моногамію й полігамію в царстві тварин і їхні «лицарські» турніри. Також можна буде дізнатися, яким було кохання в часи палеоліту та чи цілувалися неандертальці.

Читайте також: У Запоріжжі через зростання кількості хворих на COVID-19 зачинився краєзнавчий музей

Екскурсоводи познайомлять гостей музею з традиційною українською шлюбною культурою, з шлюбними традиціями ХVІІ ст. на прикладі подружжя вінницького старости Валєнти Алєксандера Каліновського та його дружини Єльжбєти і покажуть які листи писала коханому відома красуня-гречанка ХVІІ ст. Софія Потоцька.

У програмі екскурсії розкажуть і про те, хто першим «просував» ідею вільного кохання, як варити любовне зілля та розкриють секрети афродизіаків.

Тематичну інтерактивну екскурсію до Дня закоханих проводять в музеї не вперше. Торік вона була присвячена історіям кохання знаменитих людей, які мешкали або побували на території Вінниччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-