На Миколаївщині представили сувенірну лінійку з таврійським розписом

На Миколаївщині представили сувенірну лінійку з таврійським розписом

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині розробили сувенірну лінійку, ключовим елементом якої став таврійський розпис.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Як зазначається, цим оригінальним розписом будуть прикрашати посуд, панно, рушники, кондитерські вироби тощо і реалізувати їх туристам.

За словами заступника голови облдержадміністрації Миколи Марінова, ОДА докладає чимало зусиль для того, аби популяризувати таврійський розпис в Україні, а згодом – і в усьому світі.

«Для туриста, коли він визначається, куди поїхати, важливо, аби там було щось унікальне. Коли ми почали роботу над розвитком туризму на Миколаївщині, для нас було важливим винайти айдентику, яка б відрізняла нашу область від інших туристичних регіонів», – зазначив Марінов.

На Миколаївщині представили сувенірну лінійку на основі бренду таврійського розпису / Фото: Миколаївська ОДА

До унікального розпису привернула увагу журналістка, письменниця, художниця та дослідниця традицій народного мистецтва Євгенія Бондаренко й почала знайомити світ з цим художнім стилем. Наразі його продовжує відроджувати художниця Любов Паранюк з Куцурубської громади.  

Читайте також: На Миколаївщині виготовили брендові пряники, які стануть туристичною візитівкою

«П’ять років тому, коли я тільки починала цим займатися, це було моєю мрією – знайти те, що, на жаль, зникло, але мало б існувати. Тому що в кожному регіоні є якась своя особливість, нашою ж стало саме таврійське мистецтво», – сказала Паранюк.

Вона презентувала присутнім книгу «Таврійський розпис», яка містить доступну інформацію про цей вид мистецтва.

Як повідомлялося, на Миколаївщині виготовили оригінальні пряники з таврійським розписом та автентичною рецептурою, які стануть туристичною візитівкою області і поповнять перелік брендової продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-