На Житомирщині розробляють туристичний геопортал

На Житомирщині розробляють туристичний геопортал

Укрінформ
У Житомирі науковці інноваційно-космічного кластеру «Полісся», що функціонує на базі Поліського національного університету, розробляють туристичний геопортал за допомогою геоінформаційних систем (ГІС) та технологій.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів доцент кафедри міжнародних економічних відносин та європейської інтеграції Поліського національного університету Петро Пивовар.

«Зараз ми формуємо унікальну базу даних, яка в майбутньому переросте в туристичний геопортал. Його ідея в тому, аби людина в телефоні відкрила цей портал і вирішила, який вид туризму вона обирає сьогодні, у який спосіб вона буде діставатися до об’єктів, як спланувати за потреби ночівлю. Геопортал видаватиме маршрут, кудою їхати із точками, що побачити, де пообідати, яку фотозону варто відвідати», – зазначив Пивовар.

За словами науковця, туристичний геопортал міститиме інформацію про об’єкти природно-заповідного фонду, релігійну та культурну спадщину, рекреаційні об’єкти, історичні місця, івент-туризм. Кожна локація супроводжуватиметься контактною інформацією. Серед сервісів порталу будуть побудова маршруту, бронювання квитків і житла.

Перед тим, як наповнити портал, планують провести верифікацію даних про об’єкти за допомогою флешмобу в соцмережах, коли всі охочі можуть зробити фото об’єктів та додати опис про їхній стан.

Читайте також: У лісах Житомирщини облаштували 24 рекреаційні пункти

Як повідомлялося, науковці інноваційно-космічного кластеру «Полісся» аналізують загрози продовольчій безпеці України за допомогою геоінформаційних систем (ГІС) та технологій.

Регіональний інноваційно-космічний кластер «Полісся» створили 2020 року. Його мета – діяльність у сферах розвитку сучасних космічних та геоінформаційних систем і технологій для вирішення завдань продовольчої, екологічної, фінансово-економічної, енергетичної та інформаційної безпеки регіону і держави, управління регіональним розвитком, реалізації історико-культурних та туристичних проєктів, підготовки фахівців та проведення наукових досліджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-