У Мукачеві запрацювало фестивальне містечко «Червене вино 2022»

У Мукачеві запрацювало фестивальне містечко «Червене вино 2022»

Фото
Укрінформ
У Мукачеві почало роботу містечко найбільшого винного фесту Закарпаття «Червене вино». Два десятки виноробів пропонують відвідувачам свою найкращу продукцію, а дегустаційна комісія обирає найкраще вино та виробника.

Про це повідомляє у Фейсбуці Мукачівська міська рада, передає Укрінформ. 

«Червене вино 2022» відкрило своє фестивальне містечко для гостей у парку Центральний – сьогодні 12 січня у Мукачеві стартував найбільший винний фестиваль Закарпаття «Червене вино 2022». На гостей чекають вина від 22 виробників Закарпаття: близько півтора десятка сортів та майже сотня найменувань", – йдеться у повідомленні.

Також для гостей фесту підготували 16 гастролокацій зі смаколиками місцевої кухні: бограчем, гуляшем, пікницею, гуркою, крафтовими сирами та закарпатським медом. Ще одна новинка цьогорічного фестивалю – чотири виробники закарпатської палинки. На великій сцені для відвідувачів виступатимуть професійні та народні колядницькі колективи.

У Мукачеві запрацювало фестивальне містечко «Червене вино 2022» / Фото: Мукачівська міськрада

У міськраді повідомили, що сьогодні в межах фестивалю "Червене вино 2022" розпочався конкурс на визначення найкращих вин та виноробів Закарпаття.

Зазначається, що взірці представлять професійній дегустаційній комісії – експертам з різних куточків України та представникам зі Словаччини та Угорщини. Напій оцінюватимуть за міжнародною 100-бальною системою OIV. Переможців та призерів обиратимуть у вже традиційних номінаціях: «Найкраще червоне сухе вино», «Найкраще біле сухе вино», «Найкраще десертне вино» та інші.

Як повідомляється, фестиваль «Червене вино 2022» триватиме в Мукачеві 5 днів – з 12 по 16 січня. Офіційне урочисте відкриття фесту заплановане на 16-ту годину 13 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-