У Карпатах знайшли групу туристів, які заблукали під час негоди

У Карпатах знайшли групу туристів, які заблукали під час негоди

Укрінформ
Рахівські гірські рятувальники відшукали чотирьох туристів з Одеси, що заблукали в Карпатах під час сходження на Петрос. Реєструючи мандрівників перед походом, рятувальники переконували їх не йти у похід в негоду.

Про це повідомляє в Фейсбуці Управління ДСНС в Закарпатській області, передає Укрінформ.  

"4 січня о 17:45 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в районі г. Петрос Рахівського району заблукали четверо туристів. Троє чоловіків і жінка, усі з Одеси, вийшли в похід попри те, що рятувальники під час реєстрації закликали їх відмовитися від мандрівки у зв’язку з поганими погодними умовами", – йдеться в повідомленні.

Як зазначили рятувальники, туристи спромоглися піднятися на Петрос, але коли спускалися вниз, то через погану видимість і сильні опади втратили орієнтир та заблукали.

Для пошуків мандрівників залучили фахівців гірських пошуково-рятувальних відділень с. Лазещина, м. Рахів і с. Кваси, адже туристи не могли розкласти вогнище й існувала небезпека, що вони замерзнуть у горах. Чоловіки змогли скинути рятувальникам свої координати, завдяки яким їх близько опівночі й відшукали в районі полонини Скапеска.

Як повідомляється, туристів транспортували до пошуково-рятувального відділення с. Лазещина, звідки вони самостійно вирушили до готелю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-