Одеса увійшла у топ міст за версією The Independent, які варто відвідати 2022 року

Одеса увійшла у топ міст за версією The Independent, які варто відвідати 2022 року

Укрінформ
Одне з найвпливовіших і найпопулярніших видань Великої Британії The Independent склало список «найбільш інтригуючих» міст світу, які його кореспонденти сподіваються відвідати 2022 року й радять це зробити усім туристам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства розвитку туризму. 

«Одеса опинилася на другому місці, між австрійським Віднем та критською Ханьєю. Серед переваг нашої перлини виділяють, зокрема, відкриття прямих рейсів Одеса – Лондон, чудову архітектуру, гарне розташування на березі моря та можливість подорожувати до України без віз. Також британці зауважують низькі ціни на проживання в одеських готелях та транспорт», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, журналіст Саймон Колдер розповідає, що вже 27 березня Wizz Air поєднає українське місто із лондонським летовищем «Лутон». Свій вибір щодо Одеси пояснює так: «Зупиніться у добре облаштованому готелі початку 20-го століття, де ціни дуже лояльні – близько 60 фунтів. Щоб потрапити до міста з аеропорту, сідайте на тролейбус № 14, проїзд у якому коштує близько шести пенсів – це найдешевше сполучення з аеропортом у Європі. Раніше отримати візу було складно, але зараз вам потрібен лише паспорт».

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів вважає високе місце Одеси у списку The Independent цілком виправданим.

«2021 рік показав, що іноземцям Україна цікава, вони готові сюди їхати та витрачати гроші. Найпромовистіший приклад – туристичний бум громадян Королівства Саудівська Аравія, яких за 2021 рік прибуло до України близько 50 тисяч. Наступного року ми наростимо потужності. Запрошуємо іноземних гостей і до Одеси, яка стрімко розвиває рекреаційні ресурси, і до Києва, який все більше дивує вишуканою їжею, і до Карпат, де пропонують повний набір – від унікальної етнічної культурної до локальної гастрофантастики і активного відпочинку. Ємність українського туристичного ринку – мільярди гривень. Наше завдання – сприяти їх залученню і допомогти українській економіці працювати ефективніше», – наголосила очільниця ДАРТ.

Також зауважується, що Одеса опинилася у списку must visit від The Independent у гідній компанії, зокрема, разом з такими містами, як Париж, Відень, Осло, Сеул, Неаполь та Каунас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-