Миколаївщину в нинішньому сезоні відвідали понад 2 мільйони туристів з інших регіонів

Миколаївщину в нинішньому сезоні відвідали понад 2 мільйони туристів з інших регіонів

Укрінформ
Миколаївську область упродовж туристичного сезону 2021 року відвідало 2,3 млн туристів з інших регіонів.

Про це 13 грудня під час публічного звіту, присвяченого першій річниці перебування на посаді команди голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, сказав його заступник Микола Марінов, передає кореспондент Укрінфому.

«Ми уклали угоду з оператором мобільного зв’язку «Київстар», який досить точно може підрахувати кількість туристів, які до нас приїхали. Вийшла цифра 2,3 млн. Багато це чи мало – важко сказати. Адже, як з’ясувалося, досі ніхто не займався такими підрахунками. У кращому разі це були оціночні судження учасників ринку або ж офіційна статистика, яка навіть тоді, коли була обов’язковою, реальної картини не давала», – сказав Марінов.

Для порівняння він навів такі дані: у 2013 році Крим прийняв рекордну кількість туристів – 6 млн. Отож, на думку заступника голови ОДА, 2,3 млн для Миколаївщини – це досить вагоме досягнення. Тим паче, що тут не враховані місцеві жителі, які також відвідують миколаївські курорти.

«Минулий сезон був досить вдалим. Щоправда, спочатку дещо підвела погода, йшов дощ. Але згодом ситуація виправилася за рахунок збільшеної кількості відпочивальників у сонячні дні», – зазначив Марінов.

За його словами, збільшенню кількості туристів сприяв розвиток інфраструктури, в першу чергу – ремонт доріг, які ведуть до морського узбережжя. Зокрема, відремонтовано траси державного значення у напрямку Дніпра та Кропивницького, мешканці яких – потенційні гості Миколаївщини.

Марінов також звернув увагу на зростання на 70 відсотків обсягів курортного збору, що свідчить, на його думку, про довіру бізнесу до влади. Адже досягнута домовленість про те, що ці кошти підуть саме на розвиток територій їхньої присутності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-