«Порятунок в горах»: рятувальники презентували мобільний додаток для туристів

«Порятунок в горах»: рятувальники презентували мобільний додаток для туристів

Фото
Укрінформ
В Україні запрацювала система GРS-моніторингу для вдосконалення безпеки туристів, а також мобільний застосунок «Порятунок в горах», який призначений для передачі сигналів SOS з географічними координатами при виникненні надзвичайних подій в гірській місцевості.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Зазначається, що система GРS-моніторингу для вдосконалення безпеки туристів - це інноваційна система, першочергове завдання якої забезпечити доступ до інформації про місцезнаходження туристичних та пошуково-рятувальних груп, зокрема, в умовах погіршеного покриття мобільних операторів.

«Дана система передбачає підвищення рівня безпеки в гірському туризмі та вдосконалення системи управління підрозділами при організації пошуково-рятувальних заходів», - йдеться в повідомленні.

Складається Система GРS-моніторингу з апаратно-програмного комплексу оперативного управління силами та засобами, автоматизованої системи прийому та опрацювання повідомлень про надзвичайні події, а також мобільного застосунку на ОС Android та iOS «Порятунок в горах».

Функціонал даного застосунку дозволяє верифікованим користувачам при потраплянні в складні ситуації в гірській місцевості одним натиском відправляти до гірської пошуково-рятувальної служби повідомлення про надзвичайні ситуації з точними координатами місця події.

Додаток наразі доступний на сайті ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області у розділі «реєстрація туристичних груп», а вже за декілька днів його можна буде завантажити із Play Market.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-