Рятувальники закликають не виходити в гори, не звірившись із прогнозом погоди

Рятувальники закликають не виходити в гори, не звірившись із прогнозом погоди

Укрінформ
Служба порятунку закликає громадян не виходити в гори, не звірившись із прогнозом погоди.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники звертають увагу на необхідність ретельно планувати туристичні мандрівки, об'єктивно оцінювати власні сили та фізичний стан, а також стежити за зміною погодних умов у горах.

"Якщо ж люди вважають ці поради зайвими і нехтують правилами безпеки, то, на жаль, зустрічі із пошуково-рятувальними підрозділами не уникнути, адже наслідки не змушують на себе довго чекати. Відтак, фахівці ДСНС мало не щодня залучаються для допомоги туристам у горах України", – заявляють у службі.

Зазначається, що від початку цього року в зонах відповідальності гірських підрозділів Головного управління ДСНС України була врятована 731 людина, зокрема 109 дітей.

Напередодні вихідних, 4 і 5 грудня, рятувальники звертають увагу громадян, які планують відвідати гори, на необхідність ознайомитися з погодними умовами на українських вершинах.

"Ідеться передусім про застереження Українського гідрометцентру, відповідно до якого, в Карпатах очікується сильний сніг ІІ рівня небезпеки. Саме тому рятувальники закликають громадян відповідально ставитися до планування власного відпочинку. Насамперед важливо не виходити на маршрути під час негоди", – наголошують у ДСНС.

У разі налагодження ситуації та сприятливих погодних умов слід зареєструвати свій похід у гірських пошуково-рятувальних підрозділах. Зробити це можна заздалегідь через онлайн-форми, розміщені на сайтах територіальних підрозділів Служби порятунку західного регіону.

Маршрути необхідно обирати такі, що відповідають досвіду та рівню фізичної підготовки мандрівника. Особливу увагу слід звернути на екіпірування: одяг та спорядження мають відповідати погодним умовам.

"Не наражайте своє життя та здоров’я на небезпеку шляхом порушення правил кермування автомобілем, квадрациклом чи іншим транспортним засобом у гірській місцевості", – застерігають у ДСНС.

Рятувальники наголошують, що вирушати у гори поодинці та великими групами не слід. Погодні умови необхідно рекомендується звіряти лише з короткостроковим прогнозом синоптиків – наперед на 1-2 дні максимум.

Як повідомляв Укрінформ, 3 грудня в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській областях очікується значний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, на дорогах ожеледиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-