На Донеччині презентували туристичний маршрут «Феєрія солі»

На Донеччині презентували туристичний маршрут «Феєрія солі»

Фото
Укрінформ
На Донеччині державне підприємство «Артемсіль» презентувало свій другий туристичний маршрут. Він отримав назву «Феєрія солі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті держпідприємства.

«30 листопада 2021 року, рівно за 8 місяців після відкриття свого першого туристичного маршруту, в ДП «Артемсіль» відбулася презентація нового туристичного проєкту «Феєрія солі», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в урочистій обстановці відбулася перша екскурсія в соляній шахті стволу 3-БІС. До уваги відвідувачів – багатотонні скульптури і барельєфи, унікальні природні монокристали та інші предмети з солі. А також велика соляна зала, в якій за допомогою світла та звуку утворюється неймовірний візуальний ефект присутності в морських глибинах.

Туристичний маршрут «Феєрія солі» / Фото: facebook.com/ArtyomsaltUkraine

За словами керівника ДП «Артемсіль» Вікторії Луценко, черговий туристичний маршрут відкриває можливість для тисяч відвідувачів побачити унікальні особливості соляного мінералу як чудового матеріалу для втілення мистецьких витворів.

«Екскурсійний маршрут «Феєрія солі» перевершить усі ваші очікування і назавжди змінить ваші уявлення про звичайну сіль. Адже таких локацій ви не побачите ніде в світі», – підкреслила Луценко.

Вона також додала, що цей маршрут відкриває оздоровчий і рекреаційний потенціал підземних соляних галерей. Екскурсійний об’єкт створили для популяризації туристичного потенціалу Донеччини серед відвідувачів з усієї України та зарубіжжя.

«Феєрія солі» – це ще один скарб в туристичну скриню Донеччини, запевнила Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, державне солевидобувне підприємство «Артемсіль» у квітні 2021 року відкрило туристичний маршрут до соляних шахт на глибині 200 метрів під землею. Пішохідний маршрут «Таємниці підземного соляного світу» працює на руднику №1 ДП «Артемсіль». Цей рудник (колишня назва «Брянцівська копальня») – найстаріша соляна шахта Донбасу, і саме тут 1881 року почалася історія підприємства. Тут відвідувачі дізнаються історію солевидобутку, знайомляться з раритетними шахтарськими інструментами й обладнанням, а також з методами видобування і транспортування солі, які використовувалися раніше. «Родзинка» маршруту – церковний музей.

Як відомо, ДП «Артемсіль» – найбільший виробник кухонної солі в Центральній і Східній Європі. У 2020 році воно виробило 1,18 млн тонн солі. Торік підприємство відвантажувало свою продукцію в 15 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-