В Україні 2022 року стартує розбудова туристичної інфраструктури нацпарків

В Україні 2022 року стартує розбудова туристичної інфраструктури нацпарків

Укрінформ
В Україні з 2022 року почнеться будівництво туристичної інфраструктури для національних природних парків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.  

«Наступного року стартує програма з облаштування необхідної туристичної інфраструктури в пілотних національних природних парках. Наразі ДП «Україна туристична», що підпорядковується Державному агентству розвитку туризму, готує до запуску низку пілотних проєктів», – йдеться у повідомленні.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, в Україні усе ще існує проблема доступу до туристичних «магнітів», зокрема природних парків. За його словами, це видно навіть на прикладі НПП «Голосіївський». Це територія розміром 45 тис. гектарів у межах найбільш заселеної в Україні агломерації. Проте нестача базової інфраструктури не дає повноцінно користуватися рекреаційним потенціалом цього парку, наголосив міністр.

«Наразі ми розпочали роботу над низкою пілотних проєктів зі створення нових національних природних парків. Це будуть комплексні заходи: від забезпечення парків найнеобхіднішим – паркінгами, транспортною інфраструктурою, місцями для відпочинку, локаціями для кемпінгу, розробленням маршрутів – до створення айдентики парків і запуску їх промокампаній», – повідомив Кубраков.

Як сказав очільник Мінінфраструктури, мета ініціативи – створення сучасних парків європейського рівня для комфортних подорожей та відпочинку.

Серед пропозицій пілотних проєктів національних природних парків – «Святі Гори», «Подільські Товтри», «Карпатський», Карпатський біосферний заповідник, «Голосіївський», «Сколівські Бескиди», «Джарилгацький».

Зокрема, зазначається, що в межах розвитку національних природних парків буде забезпечено туристичну інфраструктуру:

  • розроблення системи навігації для туристичних «магнітів»;
  • створення транспортної інфраструктури до НПП;
  • прокладання маркованих маршрутів, туристичних та зелених стежок, зокрема таких, що відповідають вимогам безбар’єрності;
  • облаштування локацій для ночівлі та відпочинку (кемпінгів, трейлерних парків);
  • наявність на території готелів, магазинів, закладів харчування, розважальної інфраструктури;
  • розроблення айдентики національних парків та проведення рекламних кампаній.

У 2022 році на розвиток туристичної галузі буде виділено понад 1,5 млрд грн.

У Мінінфраструктури нагадали, що головна мета державного підприємства «Україна туристична» – запускати та реалізовувати проєкти з розвитку туристичної інфраструктур.

Як повідомляв Укрінформ, наступного року в Україні з'являться 5-6 урбан-парків у різних областях. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-