ДАРТ вивчає туристичний потенціал Донеччини і Луганщини

ДАРТ вивчає туристичний потенціал Донеччини і Луганщини

Фото
Укрінформ
Державне агентство розвитку туризму України знайомиться з туристичним потенціалом Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це ДАРТ повідомляє у Фейсбуці

Голова агентства Марʼяна Олеськів в межах робочої поїздки оглянула об’єкти туристичної інфраструктури, туристичні магніти та інвестиційні проєкти, що спрямовані на розвиток міського та регіонального туризму.

Серед перспективних об’єктів Донеччини було оглянуто віллу Протце (Краматорськ), Старокраматорський машинобудівний завод (СКМЗ), домну колишнього Краматорського металургійного заводу, крейдяні скелі Краматорського регіонального ландшафтного парку тощо.

На Луганщині делегація ДАРТ завітала до Лисичанська, де познайомилася з архітектурою бельгійського спадку, двома кінними заводами Біловодська, а також відвідала Кремінську громаду.

ДАРТ вивчає туристичний потенціал Донеччини і Луганщини / Фото: ДАРТ, Фейсбук

Олеськів переконана, що Донеччина та Луганщина мають великий потенціал для розвитку туризму, однак ці можливості поки що не реалізовані повною мірою.

"Я приємно вражена. Мені дуже хочеться, щоб ми відкрили регіон для більшої кількості українців. Зараз треба думати, як це зробити на наступний рік, на початок осіннього сезону, коли люди активно мандрують. У людей є велике бажання розвивати туризм. Це те, що надихає допомагати", – заявила Олеськів.

У межах поїздки відбулися дві регіональні туристичні конференції, під час яких обговорили новий Закон України "Про туризм" та плани роботи ДАРТ, питання законодавчого закріплення понять Організацій з маркетингу дестинацій (DMO) та Національної туристичної організації. Учасники зустрічей розглянули перспективи розвитку туризму регіону та ідеї проєктів, які громади можуть запропонувати мандрівникам.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що МКІП спільно з ДАРТ опрацьовують варіант річкового туристичного маршруту з Києва до Чорнобиля. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-