На Волині туристам покажуть підземелля Домініканського монастиря

На Волині туристам покажуть підземелля Домініканського монастиря

Укрінформ
У Володимирі-Волинському наступного туристичного сезону планують відкрити для туристів підземелля місцевого Домініканського монастиря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Володимир-Волинської міської ради

"Дирекція Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» організувала екскурсію у вежі колишнього Домініканського монастиря на честь 20-річчя від дня створення заповідника. До ознайомчої екскурсії у місці, яке, можливо, стане новою захопливою туристичною локацією, долучилися і працівники Туристично-інформаційного центру", – йдеться у повідомленні.

Домініканський монастир, збудований 1497 року на кошти польського короля Олександра Ягелонна, – один із найстаріших на Волині, що зберігся до нашого часу майже в автентичному вигляді, хоча упродовж сотень років не використовується у релігійних цілях. Нині тут розміщений навчальний корпус Центру професійної освіти.

Зазначається, що викладачі навчального закладу провели наукових співробітників заповідника та працівників ТІЦу усіма найцікавішими місцями монастиря: атмосферними келіями, коридорами та дзвіницею і продемонстрували найголовнішу родзинку – загадкове підземелля.   

Учасники екскурсії зауважили, що такий об’єкт вартий уваги, тому у наступному туристичному сезоні його обов’язково включать у новий екскурсійний маршрут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-