У Чернівцях на старих кладовищах облаштовують алеї, які відвідують туристи

У Чернівцях на старих кладовищах облаштовують алеї, які відвідують туристи

Укрінформ
У Чернівцях на єврейському та християнському кладовищах на вулиці Зеленій облаштовують дві алеї, якими найчастіше проходять туристичні групи.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль, передає Укрінформ. 

"Маленькими кроками розпочинаємо відновлення кладовищ на вулиці Зеленій. Наразі на єврейському та християнському кладовищах облаштовують дві алеї, якими найчастіше проходять туристичні групи. Одна алея веде від основного входу, де розташовується меморіал, інша ж прокладає шлях до братської могили, де розстріляли 900 мирних жителів Чернівців", – йдеться у дописі посадовця.

Він зазначив, що кладовища на вулиці Зеленій наповнені історіями й таємницями. Тут поховані громадські та політичні діячі, письменники, а також ті, хто зробив значний внесок у політичний, економічний і культурний розвиток міста. Їхні пам'ятники та гробниці становлять неабияку культурну цінність.

Крохмаль розповів, що у місті розробили програму розвитку цих старих кладовищ Чернівців. Тут запланували побудувати додаткові алеї, відновити огорожу та чимало інших елементів благоустрою, щоб кладовища мали належний вигляд.

Наразі програма перебуває на експертизі в департаменті соціально-економічного розвитку та стратегічного планування.

Фото: Ігор Крохмаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-