На Рівненщині популяризують історичні стежки краю

На Рівненщині популяризують історичні стежки краю

Фото
Укрінформ
Осінню мандрівку історичними місцями у межах історично-просвітницького проєкту «Наші герої» провели у Рівненській області.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів організатор проєкту, керівник громадської організації «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» Юрій Ткачук.

«У наш проєкт об’єднали низку короткотривалих історично-краєзнавчих мандрівок місцями, які приваблюють туристів не тільки своїми природними особливостями, але передусім цікавими історичними локаціями. Зокрема, йдеться про період козаччини та історію збройної звитяги Української повстанської армії», – розповів Ткачук.

За його словами, цього разу молоді учасники просвітницько-пізнавального турпоходу вже відвідали село Губків, де розташовані могила сотника УПА «Шугая» та місце поховань козаків на «Дзвонецькій горі».

Окрім цього, маршрут подорожі пролягав до села Бистричі, де молодь відвідала місцевий музей та ознайомилася з маловідомими фактами з біографії одного із лідерів національно-визвольного руху, місцевого уродженця – Тараса Бульби-Боровця, діяльністю створеної ним Української повстанської армії – «Поліська Січ».

Мандрівники побували і в селі Дермань, розташованому на пагорбах Мізоцького кряжу. Тутешні околиці бачили навалу татар, а в XVII столітті село стало одним із просвітницьких центрів Волині.

Також місцеві краєзнавці провели молодим людям екскурсію Дерманським Свято-Троїцькиим жіночим монастирем, показали «Батиєву криницю». Учасники походу відвідали могили генерала-хорунжого УПА Леоніда Ступницького та інших повстанців, що поховані на місцевому цвинтарі, а також місце розстрілу 75 жителів хутора Залужжя, які загинули під час Другої світової війни.

Як відомо, на Рівненщині діє понад пів сотні організованих одноденних туристичних маршрутів. Серед них, найбільш популярні – «Медове коло», мандрівка велосімейним парком «Ремельський», кордонами «Великої Волині», поїздки до туристичних локацій «7 чудес Рівненщини», відвідини Тараканівського форту та Тунелю кохання.

Фото: Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-