Новий маршрут запропонує туристам лабіринти печер і заповідні урочища Поділля

Новий маршрут запропонує туристам лабіринти печер і заповідні урочища Поділля

Укрінформ
У Хмельницькій області розробили туристичний маршрут «Terra Podolica», що покаже мандрівникам неймовірні природні пам’ятки в поєднанні з величчю середньовічної архітектури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання «Є».

«Новий туристичний маршрут «Terra Podolica», який поєднує у собі геологічні та палеонтологічні локації, красиві ландшафти, природу та архітектуру Поділля презентували на Хмельниччині. Розробили його за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму, маючи за мету зробити Поділля туристично привабливим та самостійним брендом, який буде впізнаваним та популярним», – йдеться в повідомленні.

Унікальність маршруту «Terra Podolica» – це акцент на ландшафти, їхнє походження та давню історію. Його розробники та організатори – кандидат географічних наук, доцент, завідувач кафедри географії та методики її викладання Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Ігор Касіяник та Євген Ткач – зазначають, що цей туристичний маршрут спрямований на пізнання природи та ландшафтів Придністерського Поділля.

Зазначається, що наразі путівник «Terra Podolica» уже доступний онлайн на офіційному сайті проєкту. Ним можуть скористатися як мандрівники, так і дослідники рідного краю, шукачі пригод та усі, хто прагне цікавих мандрів. Тут описані маршрути як піші, так і водні, а також є чимало інформації про скам'янілості, геологічні особливості, формування ландшафтів тощо.

https://terrapodolica.com/

Укладачі путівника розробили його як інструмент для самостійного планування мандрівки, а також як платформу для місцевих туроператорів та гідів.

«Запропоновані маршрути дають змогу у популярний, науково-пізнавальний, релаксаційний чи екстремальний спосіб дослідити конкретні геологічні об’єкти та відчути унікальний колорит кожної локації. Відтак, мандрівникам це дає змогу відкрити кожен куточок Поділля по-новому, спробувати пізнавальні водні й трекінгові активності та дослідження дикої природи», – пише видання.

Зокрема, подорожуючи маршрутами «Terra Podolica», можна побачити прекрасні ландшафти Поділля, у вапнякових породах знайти чимало скам'янілостей. Наприклад, біля підніжжя гори-урочища Бубнівка є вироблені піщані кар’єри. Це викопні Сарматські пляжі берега теплого моря, що тут хлюпотіло 6-8 мільйонів років тому.

Бiля села Вербка на Кам’янеччині замиловують Вербецькі товтри, які схожі чи то сплячого дракона, чи то на чотирьох скам'янілих людей. Саме тому люди ще називають це місце «Чотири кавалери». Це важливе місця для охорони рідкісних видів рослин. Зокрема, тут зростають сон великий, ковила волосиста та лещиця дністровська.

А ще зачаровують лабіринти печери Атлантида з неймовірними кристалами, скелясті урвища з виходами силурійських вапняків, відоме Китайгородське відслонення, берегові скелі та схилові ліси заповідних урочищ Чапля і Врублівецький ліс, мальовничі краєвиди Дністра.

Фото: terrapodolica.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-