Хмельниччина пропонує туристам відвідати 12 палаців

Хмельниччина пропонує туристам відвідати 12 палаців

Укрінформ
На Хмельниччині склали перелік із 12 палаців, які варто відвідати до настання зимових холодів.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів експерт із розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.

«Хмельниччина має понад 3000 пам’яток культурної та історичної спадщини, серед яких досить багато прекрасних палаців, садиб і маєтків. Пропоную туристам топ-12 із них, які ще можна встигнути відвідати до настання зимових холодів», – зазначив Толстіхін.

Так, експерт радить побачити палац Сангушків в Ізяславі – двоповерховий будинок, що отримав оригінальне планування piano nobile, і не подібний до інших палаців Речі Посполитої. Наразі будівля перебуває у занедбаному стані.

Під час подорожей Хмельниччиною треба відвідати Антонінський палац, неоготичний палац Гіжицького у Новоселиці, палацово-парковий ансамбль «Самчики», садибний маєток Миколи Римського-Корсакова у Голоскові, палац Орловський в Маліївцях, де нині розташований обласний історико-культурний музей.

Окрім того, до переліку потрапили садиба Сцибор-Мархоцького в Отрокові, садиба Корф в Рахнівці, садиба Хелмінських у селі Великий Жванчик, палац Новицьких в Слобідці-Шелехівській.

Натомість у Хмельницькому Толстіхін рекомендує побачити особняки на вул. Грушевського під номерами 95 та 97, що є зразками міської забудови кінця ХІХ – початку ХХ ст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-