Селфі з Короленком: локації полтавського музею переносять у доповнену реальність

Селфі з Короленком: локації полтавського музею переносять у доповнену реальність

Фото
Укрінформ
У Полтавському літературно-меморіальному музеї Володимира Короленка презентували інформаційно-комп’ютерну технологію «Доповнена реальність в музейному просторі».

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Полтавської міської ради

"Новітня технологія "Доповненої реальності" надає можливість вийти за рамки стаціонарного стану реального музейного простору, призводить до виникнення особливого комунікаційного середовища між музейним предметом і відвідувачем, неабияк посилюючи емоційний складник взаємодії. Представник виконавця послуг Володимир Ковбаса представив три локації, на яких застосовується доповнена реальність", – ідеться в повідомленні.

Перша локація – "Вітальня", в якій показується родина Короленка за вранішніми розмовами на суспільно-громадські теми. Друга – "Їдальня", де демонструється гостинність родини письменника.

На третій локації – "Робочий кабінет" – представлена майстерня письменника, його виробничі навички і використання тодішніх новітніх технологій.

Селфі з Короленком: локації полтавського музею переносять у доповнену реальність / Фото: Полтавська міськрада

Як додаткову опцію відвідувачам можна зробити селфі з Володимиром Короленком.

Читайте також: На Вінниччині створили віртуальний музей Барської кераміки

У міськраді зауважили, що Полтава – місто-лідер із впровадження новітньої технології "Доповненої реальності" в музейному просторі. Це 4-й проєкт, реалізований в комунальному музеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-