Екзотичні напрямки – тренд зимового турсезону в Україні

Екзотичні напрямки – тренд зимового турсезону в Україні

Укрінформ
Саме час спробувати й інші цікаві куточки планети, де є сонце, пляж і краща готельна інфраструктура

Цьогорічна зима стане рекордною за кількістю екзотичних напрямків, куди зможуть поїхати українці. До вже майже традиційних Мальдівів, Домінікани і Занзібару, цього року додалася пляжна Кенія, омріяні Сейшели і нарешті – давно очікувана екзотична Шрі-Ланка.

НЕ ЄГИПТОМ ЄДИНИМ...

Незважаючи на ковід, який ставить нові рекорди в Україні, українські туроператори цього року впевнено націлилися на екзотику. Організовують як нові чартерні рейси, так і успішно пропонують стиковочні маршрути. За статистикою туроператорів, взимку близько 70% українців місцем свого відпочинку обирають теплі моря, і лише 30% залишаються відданими горам та катанню на лижах. Схоже, не стане винятком і цьогорічна зима.

Мальдіви / Фото: Upgraded Points on Unsplash
Мальдіви / Фото: Upgraded Points on Unsplash

Минулорічний зимовий сезон пройшов під знаком Туреччини та ...Мальдівів. Туроператори наввипередки ставили чартерні програми до молодого гірськолижного турецького курорту Ерджієс. Але погода зіграла з усіма злий жарт – тепла зима змусила деяких туроператорів коригувати свої плани. А ось Мальдіви – не підвели. Вперше на увесь сезон (з грудня і до кінця березня) тривала чартерна програма кількох українських туроператорів. Не дивно, що українці вперше увійшли до п’ятірки країн, туристи яких найчастіше відпочивали на Райських островах.

Мальдіви / Фото: Mohamed Thasneem on Unsplash
Мальдіви / Фото: Mohamed Thasneem on Unsplash

Цьогорічний зимовий турсезон пройде під знаком екзотики. Українці поступово починають розширювати географію подорожей, не обмежуючись традиційним Єгиптом з його дайвінгом і пірамідами. Підростає покоління, якому вже нудно лежати на пляжах та насолоджуватися системою “все включено”. До популярності екзотики на українському ринку підштовхують і ціни на відпочинок у Єгипті, вартість якого у преміум-готелях зростає з кожним тижнем. І це абсолютно зрозуміло, оскільки з 9 листопада до Єгипту починають літати чартерні рейси російських авіакомпаній з усіх регіонів.

Єгипет / Фото: Riviera Pearls on Unsplash
Єгипет / Фото: Riviera Pearls on Unsplash

Попри відсутність цього року пропозицій по Тайланду та Індії, екзотичних напрямків в Україні цієї зими буде запропоновано набагато більше, аніж до пандемії. А почалося все з екзотичної Кенії. Туроператор TPG вирішив розширити пропозицію по відпочинку в Танзанії і до непогано “обкатаного” туристами Занзібару – вже наприкінці жовтня туроператор додав новий напрямок і нову країну – пляжну Момбасу в Кенії. Перші рейси перевершили усі сподівання – бажаючих на власні очі побачити знамениті кенійські національні парки було більш ніж достатньо. Стартова ціна турпакету за 11 ночей на двох – від 58 тисяч гривень (харчування сніданок і вечері, проживання у апартаментах, або готелі 3*). А ось вартість поїздки на сафарі (2 ночі) збільшує ціну ще на 25 тисяч гривень. Утім, як виявилось, охочих побачити диких тварин не у зоопарку, а під час сафарі – було чимало.

Момбаса, Кенія / Фото: Wendy Brooks on Unsplash
Момбаса, Кенія / Фото: Wendy Brooks on Unsplash

УКРАЇНЦІ ВЧАТЬСЯ ГЕОГРАФІЇ – МАЛЬДІВИ, СЕЙШЕЛИ, ОСТРІВ ЦЕЙЛОН

Цієї зими для українців значно розширяться пропозиції щодо відпочинку на різноманітних курортах класу люкс. Кількість чартерних рейсів на Мальдіви, передбачається, не буде меншою, ніж рік тому. Хоча вартість відпочинку зросте – європейські туристи цієї зими зможуть уже туди подорожувати і зможуть “розбавити” російсько-українську туристичну більшість. З приємного – збільшиться пропозиція стиковочних авіарейсів на райські острови, що має дещо стримати підвищення цін. Хоча для тих, хто обирає відпочинок на преміум-курортах, різниця у кілька сотень доларів не є суттєвою. Мальдівські готелі уже піднімають ціни на відпочинок з огляду на відновлення авіарейсів з Європою. Вартість тижневого відпочинку в готелях 5* починається від 80 тис. грн (вартість на дві особи – на базі сніданків).

Мальдіви / Фото: Mike Swigunski on Unsplash
Мальдіви / Фото: Mike Swigunski on Unsplash

Після неабиякого цьогорічного успіху Мальдівів, куди було організовано одразу 3 чартерні програми, українські туроператори цієї зими вперше вирішили ризикнути і поставили прямий чартерний рейс на ще один преміум-напрямок – Сейшели. І хоча чартерів тут буде всього лише три, але вартість турпакетів тут упевнено бʼє рекорди. За 10 днів відпочинку потрібно викласти понад 70 тисяч гривень на двох (входять проживання на базі сніданків та авіапереліт). Але зважаючи на те, що це абсолютно нова пропозиція на ринку та поки що відсутнє авіасполучення з Таїландом, Сейшели однозначно будуть затребувані на українському ринку. У час допандемічного періоду туди можна було дістатися лише за допомогою “Турецьких авіаліній” з пересадкою у Стамбулі. І цей напрямок користувався сталим попитом.

Сейшели / Фото: Secret Travel Guide on Unsplash
Сейшели / Фото: Secret Travel Guide on Unsplash

Аби привабити українських громадян відвідати ще один екзотичний острів – Маврикій, уже цієї осені для українців авіакомпанія Air Mauritius вирішила зробити зручну стиковку в Парижі та спеціальну ціну на авіаквитки. І це не дивно, оскільки після рекорду українців на Мальдівах – сьогодні у світі йде боротьба за українського туриста.

Маврикій / Фото: Xavier Coiffic on Unsplash
Маврикій / Фото: Xavier Coiffic on Unsplash

З нетерпінням чекають усі й на відкриття Шрі-Ланки, яка півтора року не пускала туристів. Щоправда взимку кілька чартерів з України змогли приземлитися у Коломбо, але жорсткі обмеження на відпочинок не стимулювали попит серед українських туристів. Сьогодні ж все змінилося і Цейлон готовий до прийому іноземних туристів.

Цейлон / Фото: Petr Sevcovic on Unsplash
Цейлон / Фото: Petr Sevcovic on Unsplash

УКРАЇНЦІ ПОСТУПОВО НАЗДОГАНЯЮТЬ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ТУРИСТІВ

Поступово український туристичний ринок стає схожим на європейський. Донедавна майже дві третини усіх турпакетів взимку продавалося виключно до Єгипту. Решта напрямків, включно з гірськолижними, складали всього 20-25%. Інакше все було у Європі. Наприклад, у Польщі зимовий Єгипет – незаперечний лідер за кількістю туристів, але це не означає, що поляки байдужі до інших напрямків. Тому, завдяки лоукостам та далекомагістральним рейсам LOT, польські туристи мають змогу обирати – Сейшели чи Домінікана, Італія чи Австрія. Відтак Єгипет не займає у Польщі навіть 50% ринку. Саме таким шляхом починає розвиватися й український ринок. Допомагає ще й те, що цьогорічний Єгипет уже не такий дешевий, як минулого року. І після відкриття його у листопаді для масового російського ринку, місцеві готелі ще більше піднімуть вартість проживання. Тому саме час спробувати й інші цікаві куточки планети, де є сонце, пляж і краща готельна інфраструктура.

Юлія Єрмолаєва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-