У тестовому сезоні Подільський шлях святого Якова пройшли понад 150 туристів

У тестовому сезоні Подільський шлях святого Якова пройшли понад 150 туристів

Укрінформ
У тестовому режимі маршрут Подільський шлях святого Якова подолали понад 150 туристів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ. 

Зазначається, що цей туристичний маршрут запроваджено цьогоріч у межах проєкту «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова». Його спільно реалізують Барська міська рада у партнерстві з Вінницькою міською радою, а також територіальними громадами Вінницької та Хмельницької областей у межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України.

«Маршрут розрахований на 10-14 днів. Camino Podolico проходили соломандрівники, компанії з 3-5 людей, сім'ї з дітьми, господарі з собаками, проїжджали велосипедисти та пробігали бігуни. За 5 місяців існування маршруту у тестовому режимі, його подолали повністю чи частково понад 150 людей різної статі та віку», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, Подільський шлях святого Якова пролягає через 13 основних населених пунктів Вінницької та Хмельницької областей. Він починається у Вінниці і проходить через Гнівань, Браїлів, Жмеринку, Северинівку, Бар, Ялтушків, Віньківці, а також Зіньків, Маліївці, Дунаївці, Маків та Кам'янець-Подільський.

vmr.gov.ua
vmr.gov.ua

«Цей тестовий сезон дозволив нам відшліфувати наш продукт з орієнтуванням на конкретного споживача. Коли на маршруті з'являться перші іноземні туристи, це стане великою подією у кожній малій громаді, через які пролягає маршрут. А ми на основі Camino Podolico будемо навчати людей ведення садибної діяльності та комунікації з іноземцями. Ми також плануємо пройти усі етапи сертифікації маршруту Радою Європи через Федерацію шляхів святого Якова та стати офіційною частиною європейського Шляху святого Якова (Camino de Santiago – ред.). Для цього ми провели попередні перемовини з представниками Тернопільської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Наш маршрут буде вести через Карпати до кордону з ЄС», – повідомив директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

Читайте також: Мандрівники Подільським шляхом святого Якова отримуватимуть паспорт пілігрима

Повідомляється, що під час тестового сезону з'явилися всі необхідні атрибути для мандрівки Подільським шляхом святого Якова: паспорт пілігрима, наліпки та печатки, друкована мапа, детальний електронний трек, путівник та стенди біля найцікавіших місць. Ділянки маршруту промарковані жовтими стрілками, щоб мандрівники без ускладнень знаходили дорогу. Окрім того, на шляху через кожні 15-25 км є готелі, зелені садиби, гуртожитки, кемпінги. У деяких населених пунктах туристи можуть знайти прихисток у монастирях.

Офіційний сезон паломництва 2022 року стартує 25 квітня і триватиме до кінця жовтня.

Маршрут Подільський шлях святого Якова з'явився 2021 року. Це перший в Україні пішохідний культурний маршрут за моделлю відомого у всьому світі Шляху святого Якова. У його розвиток інвестовано близько 820 тис. грн грантової підтримки Українського культурного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-