У Києві відреставрують пам'ятку національного значення – Наводницьку башту

У Києві відреставрують пам'ятку національного значення – Наводницьку башту

Укрінформ
Київська міська рада надала у постійне користування земельну ділянку Національному історико-архітектурному музею «Київська фортеця» з метою реставрації Наводницької башти (Башти №4).

Як передає Укрінформ, рішення підтримали 98 депутатів, повідомляє пресслужба Київради.

"Земельна ділянка розташована по вулиці Старонаводницькій, 2, її площа становить 0,8585 га", – йдеться у повідомленні.

За словами депутата Київської міської ради, голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Михайла Терентьєва, Наводницька башта будувалась для військових потреб у 1833-1839 роках та виконувала роль оборонної казарми для армійських рот, у 90-х роках було закрито військову частину, яка там базувалася, тому вежа зазнала руйнування.

Читайте також: На реставрацію Олицького замку на Волині виділили 10 мільйонів гривень

«Минулого року в будівлі було розпочато ремонтні роботи з метою запобігання її знищенню. Ухвалення рішення дасть змогу розпочати повномасштабний процес реставрації пам’ятки національного значення, де у подальшому планується створити сучасний музейно-мистецький комплекс з творчими майстернями та акустичним залом», – зазначив Терентьєв.

Наводницька башта розташована окремо на краю Печерської височини, вона призначалася для захисту дороги (вул. Старонаводницька). Побудована у 1833-1839 рр. Споруда була розрахована на оборону, що складалася з 22 гармат, 63 рушниць, 500 осіб гарнізону.

Башта є складовою частиною Київської фортеці – унікальної пам’ятки фортифікаційного мистецтва ХVІІІ-ХІХ ст.

Фото: kmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-